Yüksekova’nın il olma beklentisi yeniden gündemde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği 100 il, 1000 ilçe önerisi Yüksekova’da da karşılık buldu. İlçenin nüfusu, ekonomisi ve stratejik konumuna dikkat çeken vatandaşlar, Yüksekova’nın il olmayı çoktan hak ettiğini belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye Yüzyılı kapsamında gündeme getirdiği 100 il, 1000 ilçe projesi, Türkiye’nin farklı bölgelerinde olduğu gibi Yüksekova’da da büyük yankı uyandırdı. Yüksekova’nın il olması gerektiğini belirten vatandaşlar ve ilçe ileri gelenleri, ilçenin sahip olduğu nüfus ve ekonomik potansiyelle bu statüyü çoktan hak ettiğini ifade etti.

whatsapp-image-2026-11-02-at-12-37-08.jpeg

"Yüksekova ilçemiz, yıllardır hak ettiği bir konuma kavuşmayı bekliyor"

Köprücük Köyü Muhtarı Atakan Açıkel, Devlet Bahçeli’nin 100 il, 1000 ilçe projesine tam destek verdiğini söyledi. Yüksekova’nın nüfus, coğrafi konum ve stratejik açıdan önemli bir ilçe olduğunu belirten Açıkel, ilçenin iki ülkeye komşu sınırlara sahip olduğuna dikkat çekti.

Açıkel, “Sayın Devlet Bahçeli’nin Türkiye Yüzyılı için öngördüğü 100 il, 1000 ilçe projesine tam destek veriyorum. Özellikle bizim Yüksekova ilçemiz, yıllardır hak ettiği bir konuma kavuşmayı bekliyor. Nüfus bakımından, coğrafi açıdan ve stratejik konumu itibarıyla Yüksekova çok önemli bir ilçedir. İki ülkeye komşu sınırlara sahip olması da ilçemizin önemini artırıyor. Bu nedenle Yüksekova’nın il olması büyük bir aciliyet arz ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce Yüksekova’nın il olması gerektiğine yönelik açıklamalarını da hatırlatan Açıkel, “Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce de belirttiği gibi Yüksekova’nın çoktan il olması gerekirdi. Bu konuda Sayın Devlet Bahçeli’nin söylemlerine kesinlikle katılıyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bir Yüksekovalı vatandaş olarak ilçemizin il olmasını destekliyorum” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2026-11-02-at-12-37-38.jpeg

"Yüksekova’nın il olması elzem bir sorundur"

Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabahattin Kepenek ise Yüksekova’nın il olmasının artık zorunlu bir ihtiyaç haline geldiğini söyledi.

Yüksekova’nın nüfusu, ekonomisi, tarımı ve esnaf sayısıyla il olmayı hak ettiğini belirten Kepenek, “Yüksekova’nın il olması elzem bir sorundur. İlçemiz nüfus bakımından oldukça büyük bir yerleşim merkezidir. Ekonomisi, tarımı ve esnaf sayısı da bunu açıkça ortaya koyuyor. Yüksekova’nın çoktan il olması gerekiyordu” diye konuştu.

Türkiye’de il sayısının artırılması yönünde hükümet tarafından çalışmalar yürütüldüğünü belirten Kepenek, “Bugüne kadar il sayısının artırılması yönünde hükümet tarafından çeşitli çalışmalar yapılıyor. Yüksekova’nın il olma potansiyeli mevcuttur. İlçemizin bu beklentisinin artık karşılanmasını istiyoruz” dedi.

whatsapp-image-2026-11-02-at-12-37-53.jpeg

"7-8 ilden daha büyük bir ilçeyiz"

Yüksekova’nın ileri gelenlerinden Faki Mengeş de ilçenin nüfus bakımından birçok ilden daha büyük olduğunu ifade etti. Yüksekova’nın nüfusunun 150 bine yaklaştığını belirten Mengeş, ilçenin il olma hakkını çoktan kazandığını söyledi.

Mengeş, “Yüksekova’nın nüfusu şu anda benim tahminime göre 150 bini geçti. Nüfus bakımından belki de 7-8 ilden daha büyük bir ilçeyiz. Yüksekova birçok il ile eşdeğer durumdadır. Bu bizim hakkımızdır. Biz bu hakkı çoktan hak ettik. İnşallah yakın zamanda Yüksekova’nın il olduğunu görürüz” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına da değinen Mengeş, “Devlet Bahçeli çok değerli bir devlet adamıdır. Herkesin kendisine saygı duyması gerekiyor. Yüksekova’nın il olması yönündeki açıklamalarını olumlu buluyor ve destekliyoruz” dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.