Yüksekova esnafının enerji sorunu masaya yatırıldı

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) İl Müdürü Ağacanoğlu: "Sanat sokağından eski cezaevi kavşağına kadar bir tesis yapacağız. Ayrıca İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Arıza binamızdan Sanayi Sitesine kadar yeraltı çalışmamız olacak" dedi.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Hakkari il Müdürü Halil İbrahim Ağacanoğlu, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda Başkanı Vedat Çoğaç, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi ve muhtarlarlarla bir araya geldi. 

Burada bir konuşma yapan Ağacanoğlu Yüksekova merkez için önemli yatırımları olduğunu belirterek, "Birincisi sanat sokağından eski cezaevi kavşağına kadar Cengiz Topel'i de destekleyecek köklü bir tesis yapacağız. Diğer projemiz ise Elektrik Arıza'nın olduğu yerden Sanayi çıkışına kadar yeraltı çalışmamız olacak. Bu iki büyük projeyi gerçekleştirirsek Yüksekova rahatlayacak” dedi.

Yüksekova'da ciddi enerji sorunları olduğunu belirten Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç ise, “Müdürümüzü davet ettik ve bu sorunları nasıl çözebileceğimizi konuşuyoruz" dedi.

Daha sağlıklı birşekilde enerji sağlanması, esnafın bu anlamdaki sorunlarını çözmek adına istişarelerde bulunduklarını belirten Çoğaç, "Kaçak bedeli adı altında bir ceza kesimi var, bununla ilgili müdürümüzle görüştük ve yarın muhtarlarımızla Van’a gideceğiz” dedi.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi ise Yüksekova'da sürekli elektrik arızaları yaşandığını belirterek bu anlamda Yüksekova'ya sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum