Yüksekova'nın 28 bin nüfuslu Esenyurt mahallesinin yolları ilk kez asfaltlandı

Yüksekova'nın 28 bin nüfuslu Esenyurt mahallesinin yolları ilk kez asfaltlandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı 28 bin nüfuslu Esenyurt Mahallesi'nin yolları ilk kez asfaltla tanıştı. 11 kilometrelik yol ağının 2 kilometresi asfaltandı.

Yüksekova'nın 28 bin nüfuslu Esenyurt Mahallesi'nin 11 kilometrelik yolu kuruluşundan bu yana ilk kez asfaltla tanıştı. Mahalle muhtarı Selim Genç, Yüksekova'nın 1936 yılında, Esenyurt Mahallesi’nin de bu tarihten 3 yıl sonra kurulduğunu belirterek, “İlçemizin en kadim mahallelerinden biri de Esenyurt Mahallesi'dir. 82 yıllık bir tarihi olan mahallemizin yolu, tarihte ilk kez asfaltlandı. Bundan dolayı ilçe kaymakamı ve belediye başkan vekilimize çok teşekkür ediyoruz" dedi. 

091120211002330909730.jpg

Daha önce toprak yolda ulaşım sağlandığını belirten Genç, "Yağış olduğunda çamurdan geçilmiyordu. 10 yıl önce mahalle yoluna parke taşı döşendi. Bu parke taşları da zamanla bozulunca ulaşım yine toprak yoldan sağlanıyordu. Şu an asfalt yapılıyor. 11 kilometrelik yol ağından 2 kilometresi tamamlandı. İnşallah önümüzdeki yıl da kalan yollar belediye tarafından asfaltlanır" dedi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum