Yüksekovalılar: Sorunları çözmesi gereken yetkililer ortada yok

Yüksekovalılar yıllardır çözülemeyen ve artarak devam eden sorunlar karşısında tepkili.

Özellikle seçim dönemlerinde il olması sık sık gündemleştirilen Yüksekova’da altyapı, elektrik, yol, su, sağlık, eğitim gibi birçok alanda sorunların her yıl milyonlarca lira harcanarak yapılan çalışmalara rağmen çözülememesine tepki gösteren Yüksekovalılar çözümsüzlüğün sebebinin “yetkililerin ortada olmaması”, “sahipsizlik” ve "denetimsizlik" olduğunu düşünüyor.  

Birçok bakımdan gelişmeye açık bir ilçe olmasına rağmen, insanların temel ihtiyaçlara ulaşmasında bile aksaklıklar yaşandığını dillendiren Yüksekovalılar yetkililerin artık ilçeyi sahiplenmesini istiyor. 

“Yetkili kişiler ortada yok”

İlçede mağaza işletmeciliği yapan Fahrettin Tüner, çöp sorunundan, esnafların sorunlarına kadar birçok konuda yaşanan sorunlara değinirken, “Yüksekova’da bir tane büyük sorunumuz yok ki onlarca büyük sorunumuz var. En büyük sorunumuz elektrik sorunu, perişan ettiler bizi. Cihazlarımız yanıyor..ilgilenen yok. Sorunu çözecek kişiler ortada yok. Bu daha ne kadar sürecek bilmiyorum ama bir an önce Yüksekova’nın sahiplenilmesi gerekiyor” dedi. 

“Yetkililerden açıklama bekliyoruz”

“Verdiğimiz verginin karşılığını almak istiyoruz. Hastanenin aciline gidip baksınlar Yüksekovalı çocukların ne halde olduğunu görsünler. İnsanlar artık bıktı biz de yüksekovalılar olarak insanca yaşamak istiyoruz” diyen Tüner yetkilileri açıklama yapmaya davet etti. 

“Yüksekova’nın en büyük sıkıntısı sahipsiz olması”

Başka bir mağaza işletmecisi Serhat Çoğaç ise Yüksekova’nın en büyük sorunun sahipsizlik olduğunu söylerken, yapılan hizmetlerin “yarım yamalak” olduğunu ve bunlara hizmet denilemeyeceğini ifade ederek “ sokakta yürürken en ufak bir esintide yüzünüze çöp gelebiliyor” dedi. 

“Doktorlar istifa edip gidiyor”

Sağlık sorunlarına değinen Çoğaç hastanede tedavi randevusu bulunamadığını, doktorların istifa edip ilçeyi terk ettiğini belirtti. 

“D-400 Karayolunda onlarca kaza oluyor”

Uluslar arası bir yol olan ipek Yolu Caddesi’nin  (D-400 karayolu) Askeri bölgenin önünden geçen kısmında güvenlik gerekçesi ile yolun tek şeride düşürülmesinin kazalara sebep olduğunu hatırlatan Çoğaç ilçenin heryerinde sorunlar olduğunu ve sorunlar karşısında belediyenin yetersiz kaldığını söyledi.

“Belediye var ama yok”

Ülkenin bir çok şehrini gezdiğini söyleyen Çimen Atilla isimli yurttaş da, “onlara tanınan ayrıcalıklar bize tanınmıyor örneğin yol, toz sorunumuz var çöpler toplanmıyor belediyemiz var ama ortada bir belediye yok” dedi. 

“Bütün çalışanları ile belediye suçludur”

İlçe esnaflarından Nihat Gürdal ise ilçenin en büyük sorunun belediyenin kendisi olduğunu söylerken bütün çalışanları ile belediyenin suçlu olduğu dile getirdi. İlçenin bir ovada kurulu olmasına rağmen güzel bir şehir plana sahip olmadığını dile getiren Gürdal hem belediye başkanlarının hem de kayyumların çözüm üretmemesinden şikayet etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum