Yüksekovalılar, ilçedeki bozuk yollar için çözüm istiyor

Yüksekova'da bakımsız ve bozuk yollar vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Yüksekovalı vatandaşlar artık yıllardır çukurlardan, kirlilikten ve tozdan kurtulamayan ilçe yollarının kalıcı bir şekilde yenilenmesini istiyor.

2021 yılında Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Cengiz Topel Caddesi ve İpek Yolu Caddesi'nde yapılan yenileme çalışmalarının ardından, her iki ana caddedeki bakımsızlık nedeniyle oluşan çökme ve çukurlar, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

whatsapp-image-2024-06-12-at-22-08-02.jpeg

Birçok sorun yıllardır çözüm bekliyor

Karayolları 111. Bölge Müdürlüğü'nün yetki alanı içerisinde bulunan ve Yüksekova'nın en önemli ana arterleri olan Cengiz Topel ve İpek Yolu caddelerindeki bozulmaların yanı sıra, orta refüjlerin yapılmaması, kaldırımların yetersizliği, caddeler üzerindeki düzensiz parklar, peyzaj eksikliği gibi birçok sorun yıllardır çözüm bekliyor. Bu durum, il olması konuşulan bir ilçeye yakışmadığını dile getiren vatandaşların tepkisine neden oluyor.

whatsapp-image-2024-06-12-at-22-07-49.jpeg

"Bu yollar yıllardır böyleyse, bu devletin sorunudur"

Kaldırımların ve yolların, yayaların ilçe merkezinde rahatça yürüyebileceği şekilde olmadığına dikkat çeken Kazım Bahadır isimli vatandaş, " Yıllardır bu yollar böyle. Yıllardır böyleyse bu devletin sorunudur vatandaşın sorunu değil. Eğer burada yaşayan insanların da hakkı varsa, devlet bu yolları böyle bırakmamalı. Yıllarca bu rezilliği çekiyorsak, demek ki biz burada üvey evlat muamelesi görüyoruz” diye belirtti.

whatsapp-image-2024-06-12-at-22-07-13.jpeg

“Yolu bir aylığına yapıyorlar, bir yıllığına değil”

Yılda bir iki sefer aracının ön düzenini değiştirmek zorunda kaldığını belirten Metin Karahan ise "Yılda iki sefer buranın ihalesi yapılıyor. Yolların halini görüyorsunuz. Yolu bir aylığına yapıyorlar, bir yıllığına değil. Bundan da kim nemalanıyorsa, kim faydalanıyorsa bilmiyorum ama ilgilenen yok. Böyle küçük bir şehirde yolların bu halde olması ayıplanır yani. Buraya gelen kaynakla bu yollar yapılmıyorsa, bizim verdiğimiz vergilerle burası yapılmıyorsa, biz burada boşuna yaşıyoruz" diye belirti.

“Muhatap bulamıyoruz”

Her iki caddenin de şehir merkezi konumunda olduğuna dikkat çeken Ayhan Koç ise, "Biri Şemdinli'ye ve Derecik'e bağlanan yol, diğeri uluslararası yol ama gel gör ki Karayolları da boş vermiş durumda. Defalarca sizlerin aracılığı ile tepkimizi dile getirmeye çalıştık ama muhatap bulamıyoruz" diyerek tepkiler karşısında kurumların sessiz kalmasına vurgu yaptı.

whatsapp-image-2024-06-12-at-22-07-29.jpeg

“Kim olursa olsun buna bir el atılması lazım”

Hem Cengiz Topel Caddesi hem de İpek Yolu Caddesi'nin hangi kurumun yetki alanında olduğuna dair bir karmaşadan söz eden Muhsin Demir ise, "Özellikle kayyum dönemi belediyesinden şikayetçiyiz. Şehir merkezi olduğu için biz belediyeden biliyoruz burayı. Belediyeler burada iş yapmaz oldu. Şehrin göbeğindeki bu yollara, Karayolları mı olur, belediye mi olur, iller bankası mı olur, kim olursa olsun bir el atılması lazım." diyerek, yetkili kurumların bir an önce harekete geçmesini istedi.

“Gelip kontrol edip gidiyorlar”

Şehir merkezindeki yolların, mahalle yollarından çok daha iyi durumda olduğunu ifade eden Mahmut Çiftçi ise, "Muhtara gidiyoruz, oraya gidiyoruz, buraya gidiyoruz, geliyorlar bir hafta kontrol edip gidiyorlar. Bizim halimiz budur." diyerek ilgisizliğe tepki gösterdi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum