Yüksekovalılar çamurdan kurtulamıyor

Yüksekovalılar çamurdan kurtulamıyor

Yüksekova İpekyolu Caddesinde yıllardır çözüme kavuşmayan Peyzaj Sorunu, vatandaşları çamur içinde bırakıyor.

Yüksekova'nın İpekyolu Caddesi'nde yıllardır devam eden peyzaj sorunu, ilçe sakinlerini çamura gömmeye devam ediyor. Orta refüjdeki peyzaj eksikliği ve yapılmamış bakım çalışmaları, yağışlarla birleşerek çamur deryasına dönüşüyor.

Çamurlu refüjden geçen vatandaşlardan Kenan Han yıllardır aynı çileyi çektiklerini belirterek, "Bozuk yollar, çamur deryası ve her yerde biriken çöpler kısacası şehrimiz sorunlar şehri. Olumsuz hava şartları, çetin geçen kışlarımız meşhur zaten. Bari şehrimiz temiz olsun. Şuan geçmek zorunda kaldığım bu çamurlu refüjü sizlerde görüyorsunuz. İnsanlar karşıya geçmek için mecburi bu refüjleri kullanıyor bu şekilde de çamura batmış oluyor. Çamurlu ayakkabılarla gezinmek zorunda kalıyorlar. Gittikleri yerlere bu çamuru bulaştırıyorlar maalesef. Bu durumdan en çok esnaf şikayetçi oluyor çünkü; kirlenen dükkanlarını sürekli temizlemek zorunda kalıyorlar. Yani bu sorunlar karşısında herkes mutsuz ve şikayetçi. Lütfen; artık yetkililer Yüksekova'nın sorunlarına duyarsız kalmasın. Halkın talep ve şikayetlerine kulak versinler" dedi.

img-20240321-122254.jpg

İlçede orta refüjlerdeki çamur sorunu, ilçe sakinlerinin yaşam kalitesini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yetkililerin bu konuya acilen müdahale etmesi ve çözüm üretmesi bekleniyor.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum