Yüksekovalı Şedal, cam sanatıyla minyatür hediyelikler üretiyor

Yüksekovalı Şedal, cam sanatıyla minyatür hediyelikler üretiyor

Yüksekova'da yaşayan İzzet Şedal (37) cam eritme sanatıyla tasarladığı minyatür hediyelik eşyaları, memleketinde kurduğu atölyede üretip satıyor.

Yeni Mahalle'de ikamet eden İzzet Şedal 24 yıldır cam sanatıyla ilgileniyor. Çocuk yaşta gittiği İstanbul'da çırak olarak işe başladığı Özlem Kristal firmasında öğrendiği cam eritip şekil verme işini meslek edinen Şedal, mahallesinde küçük bir atölye kurarak üretim yapmaya başladı.

'İtalya, Amerika ve İngiltere'den siparişler geliyor'

İstanbul'daki festival, şenlik ve benzeri etkinliklerde stand açtığını ve bu sayede yurt içi ve yurt dışında siparişler almaya başladığını belirten Şedal, "Türkiye’nin birçok şehrinden talepler oluyor. Yurt dışında da İtalya başta olmak üzere, Amerika, İngiltere gibi ülkelerden sipariş isteyen kişiler oluyor" dedi.

b2843ca0-479e-4d81-b376-edfeea1b186a.jpg

'Büyük bir atölye kurup bu işi gelecek kuşaklara aktarmak istiyorum'

Şedal şöyle devam etti: "Palyaço, her türlü hayvan, çiçek, ağaç ve kişiye özel süs eşyasını camdan yapabiliyorum. Yılın bazı dönemlerinde Yüksekova’da bulunan atölyemde çalışmalarımı yürütüyorum. Bazen'de İstanbul'da devam ediyorum. Eşim Vahide Şedal’a da bu işin öğretiyorum. İleride Yüksekova’da büyük bir atölye kurup bu işi gelecek kuşaklara aktarmak istiyorum. Bu işi bana sevdiren Özlem Kristal şirketine teşekkür ediyorum" dedi.

b20738be-58da-4134-bcc3-01d86b22bc00.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum