Yüksekovalı Öznur 11 yıldır kimliksiz yaşıyor

Yüksekovalı Öznur 11 yıldır kimliksiz yaşıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Öznur 11 kimliksiz bir şekilde yaşıyor.

İlçenin Esentepe Mahallesi'nde yaşayan bedensel engelli Turhan Çakto, 20 yıl önce İranlı Marjan Salimi ile evlendi. Bu evlilikten de kızları Öznur dünyaya geldi. Çakto çifti  maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenme işlemlerini yapamayınca Öznur'un da nüfus kaydı yapılamadı. 2 yıldır ilçede misafir öğrenci olarak eğitim gören Öznur artık bir kimliği olsun istiyor.

Ailesini engelli maaşı ile geçindirdiğini anlatan baba Turhan Çakto ise resmi nikahı, maddi imkansızlıklardan dolayı bugüne kadar yapamadığını belirtti. Kızının nüfus kaydı için önce bu evlenme işleminin yapılması gerektiğini, bunun için de Erzurum'daki İran konsolosluğuna yada İran'a gitmeleri gerektiğini ifade eden Çakto, "20 yıldır evliyiz. Ama eşimin ve kızımın nüfusa kaydını maddi durumumuz nedeniyle yaptıramıyorum. Özellikle kızım çok büyük üzüntü yaşıyor. Yetkililerden yardım bekliyorum" dedi. 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum