Yüksekovalı kayakçılar uzun süre sonra kar üstünde antrenman yaptı

Yüksekovalı kayakçılar uzun süre sonra kar üstünde antrenman yaptı

Yüksekova ilçesinde karlı ve sisli havaya rağmen antrenman yapan sporcular, 4-6 Şubat'ta ilçede yapılacak Kayaklı Koşu Eleme Yarışması'nda başarılı sonuçlar almayı hedefliyor.

Yüksekova'da, aralarında milli formayı giyenlerin de yer aldığı kayaklı koşu takımı, başarılarına yenilerini eklemek istiyor.

Yaz boyunca karayolu ve yamaçlarda yaptıkları antrenmanlarla güç depolayan yaklaşık 60 sporcu, iki gündür ilçede etkili olan yağışlar sayesinde hazırlıklarını kar üzerinde sürdürdü.

Uzun bir aranın ardından karla buluşmanın mutluluğunu yaşayan sporcular, Türkiye Kayak Federasyonunca 4-6 Şubat'ta ilçede düzenlenecek Kayaklı Koşu Eleme Yarışması'nda başarılı sonuçlar almak için Kamışlı köyü yakında karlı ve sisli havaya rağmen antrenman yaptı.

Yeterli düzeyde kar olmadığı Van'dan gelerek kampa giren 28 sporcu da aynı bölgede yarışmaya hazırlandı.

Beden eğitimi öğretmeni ve kayak takımı antrenörü Rojbin Ören uzun zamandır bekledikleri yağışın gerçekleşmesinin sevincini yaşadıklarını aktardı.

Sisli ve karlı havada antrenmanlarını sürdürdüklerini dile getiren Ören, şunları kaydetti:

"Kar geç yağsa da biz karayollarında yaz kayağı, dağ tırmanışı gibi çalışmalar yaptık. Çocuklarımız şu an çalışmalarına devam ediyor. Hepimiz yarışı heyecanla bekliyoruz. İyi dereceler alıp ilçemizi ülkede en iyi şekilde temsil edeceğiz. Kayaklı koşunun popülaritesi ilçede çok fazla. Kar yağışını avantaja çeviriyoruz. Çocuklarımız da çok yetenekli."

Milli sporcu Ecrin Şirin Canan da 3 yıldır bu sporla ilgilendiğini bildirerek, "Türkiye şampiyonalarında birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecelerim var. Zorlu koşullarda çalışıyoruz. Karlı havada gözümüze kar girebiliyor. Çoğu çocuğun gözlüğü yok. Çalışmalar güzel geçiyor. Kar geç geldiği için istediğimiz gibi çalışamadık. Başarılı olmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

aa-30132747-10.jpg

aa-30132747-15.jpg

aa-30132747-6.jpg

aa-30132747-17.jpg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.