Yüksekovalı Jiyan öğretmen, 8 yaşındaki 17 minik öğrencisine kitap yazdırdı

Yüksekovalı Jiyan öğretmen, 8 yaşındaki 17 minik öğrencisine kitap yazdırdı

Yüksekovalı öğretmenin rehberliğinde, Van Yöntem Koleji'nden çıkan minik yazarlar, kitaplarıyla büyük başarı elde ederek imza gününde ve üniversite etkinliğinde buluştular.

Van Yöntem Koleji’nde ilkokul 2. sınıfta okuyan 17 öğrencinin yazdıkları hikayeler Yüksekovalı öğretmen Jiyan ATAK tarafından projelendirilerek Erda Yayınları tarafından kitaplaştırıldı. Kitapları basılan küçük yazarlar için imza günü ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde etkinlik düzenlendi.

whatsapp-image-2024-06-10-at-12-24-52.jpeg

Küçük yazarların imza günü okulun konferans salonunda düzenlendi. ‘Ben Bir Yazarım’ günü vesilesiyle hazırlanan programa, Prof. Dr. Fethi Demir, Yayın Yönetmeni ve Yazar Leyla Mihrinaz Engin, Yazar Rabia Gençay Bezir, çizimleri dijitale aktarıp katkıda bulunan Erol Duran, öğrenci ve veliler katıldı.

Proje koordinatörü Jiyan Atak’ın düzenlediği programda minik yazarlar Elif Defne Aydoğdu, Esila Erva Büyük, Engin Utku Gamsız, Hiranur Nurduhan, Kadir Taha Demir, Mehmet Emir Öz, Muhammet Ali Canbakış, Ronya Acar, Ronya Arslan, Osman Akbulut, Sarya Öykü Özer, Toprak Akbolat, Yusuf Renas Gündoğan, Yiğit Ali İkiz, Zeynep Ceyda Özkaya, Zenda Ekin Yiğit ve Zerdeşt Özkaplan kitaplarını tanıtarak imzaladı.

as.jpeg

YYÜ’de öğretmen adaylarıyla buluştular

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi, küçük yazarları, ‘Minik Yazarlar Öğretmen Adaylarıyla buluşuyor’ programı adı altında Yöntem Koleji Yetkililerini ve Erda Yayınlarıyla birlikte ağırladı. Program yöneticisi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Arş. Gör. Nebi Altunova ve Arş. Gör. Dr. Talha Çiçek küçük yazarları kitaplarıyla birlikte tanıttı.

“Projemizi Van Valisine tanıttık ve büyük ilgi gördük”

Minik yazarların proje öğretmenliğini üstlenen Yüksekovalı öğretmen Jiyan Atak, öğrencilerin yazma süreçlerine değinerek, 1. sınıfın 2. döneminde dikte çalışması altında yol yürüttüğünü ifade etti.

whatsapp-image-2024-06-10-at-12-24-52-1.jpeg

Öğretmen Atak, sonrasında öykü tamamlama yazma tekniklerini kullandıklarını belirterek, “Bu sene de ilk başka hikaye/öykü nedir ? Giriş gelişme sonuç nasıl yazılır? Bir öyküde olmazsa olmasının olan yer zaman karakterler üzerinde çok durduk ve bunu bu hazırlıkları tamamladıktan sonra taslaklarımızı oluşturup yazmaya karar verdik” dedi.

Geçen sene alfabeyi öğrenen öğrencilerinin bu sene kitap yazdıklarına değinen Atak, “Yazılan hikayeleri Erda yayın evi tarafından bastırdık. Minik öğrencilerim kitaplarını birçok yerde tanıtma fırsatı buldu. Projemizi sayın Van valisine tanıttık ve büyük ilgi gördük” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-06-10-at-12-24-32.jpeg

“8 yaşında 17 çocuk okuma öğrendikten hemen sonraki yıl kitap yazdılar”

Eğitim ve öğretimde okuma üzerine durulduğuna vurgu yapan Atak, yazmanın da okumak ile eşdeğer olduğunu belirtti. Atak, “Okuma anlamak ise yazmak da kendimizi, duygu ve düşüncelerimizi anlatmaktır” diye belirtti.

Küçük öğrencilerinin azimli olduğunu ifade eden Atak, “8 yaşında 17 çocuk okuma öğrendikten hemen sonraki yıl kitap yazdılar. İlk defa büyüklerin gözüyle değil de çocukların gözüyle dünyalarını tanıma fırsatı elde edeceğiz” dedi.

“Bu projeyle başarılar elde ettik”

Projenin çok ilgi gördüğüne değinen Atak, “Bu proje ile özgüvenleri arttı, yapabileceklerine olan inançları arttı, kendilerini çok daha iyi ifade etmeye başladılar tabiki bu akademik başarıya da yansıdı. Kitap sürecinden sonra Türkiye birinciliği, Van birinciliği ve Türkiye dereceleri gelmeye başladı. Bu projeyle başarılar elde ettik” ifadelerini kullandı.

Projelerinin gelişimi için hazırlıklara devam edileceğini ifade eden Atak, bu yolda kendilerine destek olan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum