Yüksekova'da iş insanı Haşim Akın tarafından yaptırılan caminin temeli atıldı

Yüksekova'da iş insanı Haşim Akın tarafından yaptırılan caminin temeli atıldı

Yüksekovalı iş insanı Haşim Akın tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılacak olan caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar ve Akın ailesinin büyükleri katıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı, Yüksekovalı iş adamlarının cami, okul ve hastane gibi yatırımları şehre kazandırmalarını beklediklerini ifade ederek, "Bugün Haşim Bey sağolsun ilçemizde yapımına başkanan bir caminin temel atmasına bizi davet etti. Bu yapılmış olan hayrın hem kendisine hem de şehrimiz ve ülkemize daha farklı yarınlar için vesile olmasını niyaz ederim. İlçemizin birçok ihtiyaçları var. Hem okul açısından hem de hastane açısından yatırımcılarımızı Yüksekova’ya bekliyoruz. Yüksekova gelişen, değişen ve dönüşen bir şehir artık yeni Yüksekova’yı hep beraber inşa etmemiz gerekiyor. Yeni Yüksekova için bugün yarın hazırlanmazsak yarınki Yüksekova’yı yakalayamayız. Bugün Haşim bey bunun bir aşaması olarak cami yaptı. Bir başka arkadaşımız da gelsin bir okul yapsın. Hep beraber farklı farklı alanlarda bu ülkeye yatırımlar yapmamız gerekiyor. Sadece okul cami değil, fabrikaların da yapılması gerekiyor” dedi.

Yüksekova merkez İhsaniye camisinin bir küçüğünün temelini attıklarını belirten İş insanı Haşim Akın, “Nasip olursa bittiğinde zemin katta 3 derslik bir kuran kursu, onun üstünde çekme katlı bir caminin ilk temelini atıyoruz. Camiye babamın ismini vermek istiyoruz. Mevsim nedeniyle bu sene bitirmeyebiliriz ancak seneye kazasız belasız teslim edeceğiz inşallah. İlçemize ve mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

whatsapp-image-2021-08-17-at-13-56-58.jpeg

whatsapp-image-2021-08-17-at-13-57-00.jpeg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum