Yüksekovalı Düzen dedesinden öğrendiği meslekle geçimini sağlıyor

Yüksekovalı Düzen dedesinden öğrendiği meslekle geçimini sağlıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Hasan Düzen, dedesinden öğrendiği unutulmaya yüz tutan tahta kaşık zanaatını sürdürüyor.

Yüksekova’ya 35 kilometre uzaklıkta bulunan Tuğlu (Haciyan) köyünde dedesinden öğrendiği tahta kaşık yapımı mesleğini devam ettiren 63 yaşındaki Hasan Düzen, tahta kaşık ve çatal ürünleri satarak geçimini sürdürüyor.

whatsapp-image-2021-02-09-at-22-10-23.jpeg

Teknolojinin gelişimiyle metal kaşığın yaygınlaşmasının tahta kaşığa talebi azalttığını, bu meslekte yeni usta yetişmediğini belirten Hasan Düzen, "Bu mesleği devam ettiren birkaç kişi kaldık. Dedemin aletleriyle onun yaptığı kaşıklara benzetmeye çalışarak bu işe başladım” dedi.

whatsapp-image-2021-02-09-at-22-10-27.jpeg

Geçimini dedesinin mesleği olan tahta kaşıkla sağladığını belirten Hasan Düzen, “37 yıldır bu işi yapıyorum. Ceviz, elma, armut ve çeşitli ağaçlardan günde 5 tane kaşık ve çatal yapıyorum. İlçede birkaç dükkan tanesini 20 TL’den benden alıyorlar. Böylece ailemin geçimini sağlıyorum” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.