Yüksekova'da açılan kursta 200 öğrenci Wushu öğreniyor

Yüksekova'da açılan kursta 200 öğrenci Wushu öğreniyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde verilen kursta 200 öğrenci Wushu öğreniyor.

Yüksekova Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ek binasında bulunan spor salonunda öğrencilere lgi alanlarına göre eğitim veriyor.

Hakkari Wushu temsilcisi ve Milli antrenörü, Özgür Dalar Wushu savunma sanatının içeriğine değinerek, "Çin savunma sanatları olarak bilinen Wushu'ya öğrencilerimiz çok meraklı. Wushu; zor teknik, güç iş ve sanat anlamına geliyor. Wushu saldırı ve savunmadan ibaret değil, akrobasi ve baleye benzer koreografik hareketler de sergilenirken, bununla beden ve ruhun uyum sağlaması amaçlanır" dedi.

Dalar, Wushu'nun insan karakterinin geliştirilmesi, iradenin, öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörülü davranış biçimine olan katkıya yer vererek, "Antrenmanlarda esas olan, vücudun her bölümünü ayrı ayrı çalıştırmaktır. Wushu'da denge, solunum egzersizleri, esneklik, düşünce, pratik zeka ve meditasyon önemlidir. Bunlar, beden sağlığını en iyi şekilde etkiler" dedi.

wushu2.jpg

"Yeni spor merkeziyle birlikte öğrenci sayımız arttı"

Gençlik merkezinde 200'e yakın wushu sporcusunun olduğunu ifade eden Dalar, "Daha önce okullarda ders veriyordum, oralarda da güzel dereceler elde ettik. Yaklaşık Bir aydır gençlik merkezine taşındık. Yeni yerimizde genç sporcu kitlemiz yoğun arttış göstererek 200'e çıktı. Günde 10 öğrenciye eğitim veriyoruz. Hem erkek hem de kız öğrencilerimiz var. 6 ile 30 yaş arası kategorisine, hitap eden farklı formlarımız var. Merkezde 1 aydır ama genel itibariyle 6 yıldır bu alanda devam ediyoruz. Wushu eğitimini 3 antrenörümüz ile beraber veriyoruz. Çalışmalarımızı ekip şeklinde sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Derecelerimiz de var"

Dalar, öğrencilerle birlikte elde ettikleri başarılara da değinerek, "Daha önce milli sporcu seviyesinde, çıkarttığımız Balkan derecelerimiz var. 2023 yılında 8 tane, 2022 yılında da 3 tane Türkiye derecesi aldık. 2024 yılında ise, 12 tane Türkiye derecesi aldık" şeklinde konuştu.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum