Yüksekovalı çiftçilere tarımsal destek: 109 bin fide dağıtıldı

Yüksekova Tarım Müdürlüğü, çiftçilere 109 bin fide desteği sağladı.

Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Yüksekova Sanayi ve Odası önceki dönem başkanı Abdurrahman Pınar, Hakkari damızlık sığır yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Tekin, Hakkari İl Tarım Müdürü Mehmet Asım Şen, İlçe Müdürü Mehmet Emin Yiğit, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen ve diğer ilçe yetkilileri ile çiftçilerin katılımıyla gerçekleşen törende, tarımın Yüksekova için kritik bir sektör olduğuna vurgu yapıldı. İl Tarım Müdürü Mehmet Asım Şen, ilçenin tarımsal potansiyeline dikkat çekerek, büyükbaş hayvan, küçükbaş hayvan ve arıcılık gibi sektörlerde Yüksekova'nın önemine değindi.

whatsapp-image-2024-05-29-at-18-25-44.jpeg

Tarımsal projelerin Yüksekova'ya etkisi

Şen, "Hakkari'nin tarımsal kapasitesinin %60'ı Yüksekova'dan sağlanıyor" diyerek, ilçede tarımsal üretimi artırmak adına projelerin devam ettiğini belirtti. 2023 yılında kabul edilen ve 2 milyon 400 bin lira bütçeli bir proje kapsamında, tarım kooperatiflerinin desteğiyle 109 bin fide dağıtımının yapıldığı da aktarıldı.

Vali Yardımcısı: Tarıma önemli destek

Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber, tarımın Hakkari ve özellikle Yüksekova için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek, tarıma yönelik desteklerin artarak devam edeceğini vurguladı.

whatsapp-image-2024-05-29-at-18-25-20.jpeg

Kaymakamın vurgusu ve teşekkürü

Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, dağıtılan 109 bin fidanın önemine değinerek, tarımsal sulamanın artmasıyla birlikte verimliliğin daha da artacağını ifade etti. Çimşit, çiftçilere ve katkı sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.

Tören, konuşmaların ardından fidelerin çiftçilere dağıtılmasıyla sona erdi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.