Yüksekova'dan THY'ye tepki

Yüksekova'dan THY'ye tepki

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı THY uçuşlarında birçok ilde yüzde 10 -30 arasında, bölgede ise yüzde 50-60 civarında kısıtlanmaya gidildiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO), uçak sefer sayılarının düşürülmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. “Sayın Cumhurbaşkanımıza Çağrımızdır” başlıklı açıklamada, THY Genel Müdürlüğü tarafından uçuş emniyeti ve yolcu güvenliğinin temini amacıyla THY filosunda bulunan 24 adet Boeing 737 MAX tipi uçağın 13 Mart 2019 tarihi itibarıyla ikinci bir emre kadar uçuşlarının durdurulduğunu, bu kararın alınmasının ardından gerek yurtiçi gerekse de yurtdışı uçak seferlerinde kısıtlamaya gidildiği, birçok ilin günlük sefer sayılarının düşürüldüğü hatırlatıldı. Açıklamada, ancak iç hatlarda uçuşların yeniden planlanırken orantısız bir düzenlemeyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerin sefer sayıları diğer Anadolu illerine göre çok daha fazla düşürüldüğüne dikkati çekildi.  

BÖLGEDEKİ KISITLAMA YÜZDE 60

Odaların yaptıkları araştırmaların sonuçlarının yer aldığı açıklamada, yaşanan sorunların tespiti şöyle yapıldı: “Birçok ilde THY ve Anadolu jet uçuşlarında yüzde 10-30 arasında kısıtlama yapılırken, bölgede bu oran yüzde 50-60 civarında kısıtlanmıştır. Birçok ilimizden Ankara’ya her gün yapılan uçak seferleri haftada birkaç güne düşürülmüştür. 400,00 TL’nin altında uçak bileti temin etmek nerdeyse imkansız hale gelmiştir. Birçok ilimizde bir hafta önceden uçak bileti bulmak imkansız hale gelmiş, bölgedeki illere karayolu ile gidilerek en yakın havalimanından seyahat edilmeye çalışılmaktadır. Uçak ile gerçekleşen yurtiçi turistik ziyaretler durma noktasına gelmiştir. THY Genel Müdüründen bu konuyla ilgili randevu taleplerimiz maalesef karşılık bulmamıştır.”   

‘SAYININ DÜŞÜRÜLMESİ KABUL EDİLEMEZ’

“Bütün resmi ve bilimsel veriler göstermektedir ki bölgemiz kalkınmışlık anlamında diğer bölgelere göre oldukça geri seviyededir” denilen açıklamada, “Buna rağmen bölgemiz iş insanları olarak ulusal ve bölgesel kalkınmamızı daha ileri seviyelere taşıma azmimizi hiçbir zaman kaybetmedik. THY Genel Müdürlüğünün bölge illerine sefer sayılarını düşürmesini kabul edilemez bir uygulama olarak görmekteyiz. Mevcut uçuş programlarının yeniden gözden geçirilerek bölge illerinin uçak seferlerinde artışın sağlanmasının ülkemiz ve bölgemiz kalkınması için elzemdir” diye belirtildi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum