Yüksekova’daki Tahir Çetin cinayeti: 4 kişiye ağırlaştırılmış müebbet

Yüksekova’daki Tahir Çetin cinayeti: 4 kişiye ağırlaştırılmış müebbet

Geçen yıl işlettiği giyim mağazası önünde çuvalın içinde cesedi bulunan esnafın öldürülmesiyle ilgili yargılanan 4 sanığa, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Tahir Çetin (41), 7 Ocak 2020'de evine gitmeyince, yakınları polise haber verdi. Çetin, yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. 9 Ocak 2020'de ise Tahir Çetin'in, işlettiği giyim mağazası önüne bırakılmış çuvalın içinde cansız bedeni bulundu.

Olayla ilgili çalışma başlatan polis, Necdet Özdemir, Yıldırım Düzen, Selahattin Özdemir ve Hoca Kaya'yı gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler, 20 Ocak 2020'de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CEZADA İNDİRİM OLMADI, HEPSİ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDI

Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanan 4 sanık, karar duruşmasında, 'tasarlayarak öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alırken, Yıldırım Düzen dışındaki diğer 3 sanık hakkında ayrıca 'nitelikli yağma suçundan' 7 şer yıl hapis ceza verildi.

Çetin Ailesi'nin avukatı Nezir Eraki, olayla ilgili polisin çok iyi, titiz çalıştığını, delilleri sunduğunu ve savcılığında çok ciddi araştırma yaptığını söyledi.

Avukat Eraki, “Mahkeme heyeti, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasında indirim uygulamadı. Çünkü sanıklar etkin pişmanlık veya normal pişmanlık duyacakları bir eylemleri olmadı. Her 3 sanığa da ayrıca 'nitelikli yağma suçundan' 7 şer yıl ceza verildi. Ve bu cezada da indirim yapmadı.” diye konuştu.

Verilen bu karar sonrası müvekkillerinin sevinçten ağladıklarını anlatan avukat Eraki, “Hiç olmazsa bu karar onların yüreğine bir nebze olsun su serpti, onları rahatlattı. Şimdi sanıkların istinaf hakları var. O süreci de bekleyeceğiz. Karar kesinleştikten sonra artık bu sanıkların suçu kesinleşmiş ve haklarında verilen karar kesinleşmiş olacak. Bunun dışında da yapılacak bir şey yoktur. Emniyet bu kadar ciddi bir çalışmaya yapmamış olsa, savcılık ciddi bir soruşturma yapmamış olsa ve mahkeme de çok ciddi ve titiz yargılama neticesinde delilerle bu kişilerin suçlu olduğunu tespit etmemiş olsaydı, bu dosya faili meçhul olarak kalırdı.” diye konuştu.

İlgili Haberler
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum