Yüksekova'daki sokak hayvanları için beslenme odakları bırakıldı

Yüksekova'daki sokak hayvanları için beslenme odakları bırakıldı

Hakkari İl Özel İdaresi, Yüksekova’daki sokak hayvanlarının beslenmeleri için belediyeye beslenme odakları gönderdi.

Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı, Veteriner İşleri Şefliği ekipleri tarafından teslim alınan besleme odakları, sokak hayvanlarının yoğun yaşadığı noktalara mama doldurularak bırakıldı.

Çalışmayla ilgili açıklama yapam Yüksekova Belediyesi Veteriner Hekimi Hekim Kaçan, “Bu beslenme odakları sayesinde artık sokak canlarımız çevreyi kirletmeden, dağıtmadan daha temiz bir ortamda beslenmiş olacaklar. Vatandaşlarımızdan ricamız, artan yemeklerini bu kaplara bıraksınlar. Havaların ısınmasıyla özellikle su sıkıntısı yaşayacak sokak canları için evlerinin önüne bir kap su bıraksınlar. Bizlerde bu beslenme odaklarına düzenli mama bırakacağız. Yüksekova Belediyesi olarak, hem vatandaşlarımıza daha güvenli bir ortam yaratmak için hem de sokak hayvanlarının daha konforlu bir yaşam sürdürebilmeleri için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. İl Özel İdaresi’nin örnek davranışı için de ayrıca teşekkür ederim” dedi.

unknown-32.jpg

whatsapp-image-2024-03-20-at-09-55-46.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.