Yüksekova'daki silahlı saldırıda 2'si ağır 6 kişi yaralandı

Yüksekova'daki silahlı saldırıda 2'si ağır 6 kişi yaralandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir otomobil ve şehir içi yolcu servisine düzenlenen silahlı saldırıda 2'si ağır 6 kişi yaralandı.

haberinvideo.gif

ERKAN ÇAPRAZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Edinilen bilgiye göre, ilçenin Van yolu üzerinde bulunan Yüksekova Devlet Hastanesi yolunda kimliği belirsiz kişi yada kişilerce toros marka beyaz bir araçtan Alaettin Pekşen yönetimindeki 06 DG 1059 plakalı otomobil ile sürücüsü belirlenemeyen 30 M  1013 plakalı şehir içi yolcu servisine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

haberinfotolari.gif

Düzenlenen silahlı saldırıda otomobil sürücüsü Alaettin Pekşen (44), otomobilde bulunan Naif Yılmaz (52), M. Sinan Kaya (29), yolcu servisinde bulunan Nurdan Caferoğlu (8), Nazife Oğuz (16) ve Alişan Durmazer (14) yaralandı.

Yaralılar çevreden geçen vatandaşlar tarafından Yüksekova Devlet Hastanesî'ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan M. Sinan Kaya ile Nurdan Caferoğlu askeri ambulans helikopterle Van'a sevk edildi.

Görgü tanıkları saldırının beyaz plakasız toros marka bir araçtan yapıldığını ve aracın saldırının ardından olay yerinden hızla uzaklaştığını belirtti.

Olayın ardından olay yerinde güvenlik güçleri tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı. Olayı duyan yaralı yakınları hastaneye akın edince hastane bahçesinde çevik kuvvet ve jandarma tarafından güvenlik önlemleri alındı.

Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, BDP Yüksekova İlçe Başkanı Osman Dara ve çok sayıda yetkili de hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
73 Yorum