Yüksekova'daki şehir içi taşıma kooperatifi: 55 aracımızın faaliyeti durduruldu

Yüksekova'daki şehir içi taşıma kooperatifi: 55 aracımızın faaliyeti durduruldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 23 yıldır faaliyet gösteren S.S. 3 Nolu kooperatife bağlı M plakalı yolcu minibüslerinin faaliyetleri durduruldu.

Şemdinli Yolu üzerinde bulunan S.S. 3’nolu Kooperatifi önünde açıklamalarda bulunan Kooperatif Başkanı Abdurrahman Tüner, “Şuan herhangi bir mahkeme kararı yok elimizde bize tebliğ edilen bir karar da yok. Kaymakam bey tarafından daha önce ihale edildi. 1998’den beri kooperatifimiz 8 güzergahta hizmet veriyor. İlçe trafik komisyonun belirlediği kararlar doğrultusunda 8 güzergah üzerinde 23 yıldır hizmet veriyoruz. İlçe trafik komisyonun bize verdiği plakaların tahditi olduğu için bizde ihale şartların yerine getirmek istemediğimiz için tahditli plakla olduğumuz için 8 güzergah üzerinde hizmet vermekteyiz” dedi.

Her sene belediyenin kendilerine tebliğ ettiği çalışma ruhsat bedellerini yatırarak hizmetimizde devam ettiklerini belirten Tüner, “Bu sene kaymakam beye müracaat ettik. Her hangi bir çalışma ruhsat bedelini alamadık. Emniyet tarafından bize tebliğ edilen bir aracımızı bağlatarak, bizler de diğer araçlarımızı bağlatmak istemedik. Çünkü arkadaşlarımızın hepsi mağdur durumdalar. 6-7 milyar masrafa dayanarak yükümüz ağır olduğu için yapamadık. Biz de araçlarımızı depoya çektik. Bütün arkadaşlardan ve Yüksekova halkından bize destek vermesini bekliyoruz” dedi.

whatsapp-image-2021-07-05-at-22-53-08-2.jpeg

'DERDİMİZİ ANLATAMADIK'

Tüner şöyle devam etti: “Avrupa standartlarına uyarak her birimiz 250 milyar bankalara borçlu olduğumuz için verilen taksitlerimiz gecikirse büyük bir mağduriyet yaşarız. Bu mağduriyet gerçekten de bütün esnaf arkadaşlarımızı da mağdur eder. Bugün arkadaşlarımız çalışmadılar. Korsan minibüsler çalıştı. Nasıl ne dayanarak çalışıyorlar onu da bilemiyoruz. Onun için de mahkemeye suç duyurusunda bulunacağız. TOKİ ile 14 güzergahta ihale yapıldı. İhaleyi durdurma kararını aldık. Kararı aldıktan sonra Kaymakam Bey TOKİ’deki araçları ruhsatlarını iptal ederek kimine sözleşme yaptı. Biz bu sözleşmede de kaymakam beye bizi de sözleşmeye dahil tutun diye mahkeme sonuçlana kadar bu işi devam ettirelim dedik ne yazık ki derdimizi anlatamadık. Arkadaşlarımız şuan hepsi de mağdurdur” dedi.

whatsapp-image-2021-07-05-at-22-53-08.jpeg

AVUKAT ARSLAN: ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR

Yüksekova’da 23 yıldır faaliyette bulunan 55 aracın bugün itibarıyla faaliyetlerin sona erdirmesinin talep edildiğini belirten Avukat Resul Arslan, “55 araç için çalışmamaya dayalı bize talimat geldi. Biz de bu talimatlara uyarak, başkanımız 55 aracını geri çekti. Ancak ilginç olan şu husus var. TOKİ güzergâhında çalışan ihale edilen 14 tane araç Van 4. İdare Mahkemesi ihaleyi iptal etmesine rağmen bu araçlar faaliyetlerine hukuksuz olarak devam etmektedirler. Burada çifte standard uygulanıyor. 55 hat burada çalışmıyorken, Yüksekova ilçe emniyet müdürlüğünün bu 55 araçla ilgi işlem yapması kabul edilemez bir durumdur" dedi.

whatsapp-image-2021-07-05-at-22-53-08-3.jpeg

'BU CİDDİ ANLAMDA BİR MAĞDURİYETTİR'

Arslan şöyle devam etti: “Belediye başkan vekili yetkisi olmadığı halde şuan bu araçları çalıştırıyor. Bu anlamda da biz zaten girişimlerde bulunacağız. Görevi kötüye, görevi ihmalle kullanmakla ilgili hukuk süreçleri yürüteceğiz. Şuan hiçbir tebligat süreci yaşanmadan her şeyi şifai olarak siz işte faaliyetlerinizi durduracaksınız yada sizin çalışmalarınıza müsaade etmeyeceğiz. Bu 55 araç sahipleri 2017’de araçlarını değiştirdiler. Hepsi kredi ödüyorlar. Bu ciddi anlamda bir mağduriyettir. Bu mağduriyetin ilgili kurum ve kuruluşlarca giderilmesi gerekmektedir. Bu hukuki süreci takip edeceğiz. Alt yapı oluşturulmadan yapılan bu işlemlerin hiçbiri maalesef Yüksekova’ya bir katkısı olmayacaktır. Yüksekova belediyesine bir katkısı olmayacaktır.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum