Yüksekova'da basın açıklamasına polis müdahalesi

Yüksekova’da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde yapılması planlanan basın açıklamasına polis izin vermedi.

Federal Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan gelişmeleri protesto etmek amacıyla yapılmak istenen eyleme polis izin vermeyerek, kitleye basınçlı su ile müdahale etti.

DBP, HDP ve Yeşil Sol Parti Yüksekova ilçe yöneticileri ile Hakkari Milletvekilleri Öznur Bartın, Onur Düşünmez, Ağrı Milletvekili Necla Demir, Van Milletvekili Gülderen Varlı  “Federal Kürdistan bölgesindeki saldırıları protesto etmek” amacıyla İlçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Zagros iş merkezi önünde bir araya geldiler.

7703e2a1-2bc5-4c4b-9b67-ae47b11aaa2c.jpg

Eylemin “kanunsuz” olduğunu söyleyen polis kitleye dağılmamaları durumunda zor kullanacaklarını söyledi. Uyarılar üzerine oturma eylemine geçen aralarına Milletvekillerinde bulunduğu kitleye polis Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ile basınçlı su ve plastik mermi sıktı.  Grup ise taşlarla polisin müdahalesine karşılık verdi. İlçede yer yer gerginlik devam ediyor.

27ddb816-3592-41c1-8f8a-26362b0c7f62.jpg

img-5523.jpeg

img-5536.jpeg

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.