Yüksekova'daki CNC kursunda eğitim ve üretim bir arada

Yüksekova'daki CNC kursunda eğitim ve üretim bir arada

Yüksekova Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan atölyelerde kursiyerler hem eğitim görüyor hem de üretim yapıyor.

Yüksekova'da kurulan Ahşap CNC makine atölyesinde kursiyerler hem eğitim görüyor hem de üretim yapıyor. Usta öğretici Sedef Erhan, CNC makinesinin insan iş gücü gereksinimini azalttığını belirterek, "Seri imalat, zamandan tasarruf sağlamak gibi imkanları kullanmamıza olanak sağlıyor. Modern teknolojiler genç kesimin ilgisini çekiyor. İlgi odaklı eğitimler başarılı bireyler yetişmesinin önünü açıyor. Eğitimimizin en önemli aşamalarından biri pratik uygulamalardır. Öğrencilerimiz, gerçek endüstriyel makineler üzerinde hands-on deneyim kazanarak, mezuniyet sonrasında hemen iş dünyasına adapte olabilirler" dedi.

whatsapp-image-2024-03-15-at-13-13-10.jpeg

'Siparişler üretimimizi güçlendiriyor'

Atölyedeki üretim aşamasına değinen Erhan, "Biz bu atölyelerde öğrencilere eğitim vermenin dışında üretim de yapıyoruz. Siparişler üretimimizi güçlendiriyor. Ahşap üzerine istenilen ebatlarda fotoğraf baskısı yapıyoruz. Siparişlerin çoğunu sevgililer, eşler ve çocuklu aileler veriyor. Fotoğraf baskısı dışında; aileler çocuklarına karne ödülü olarak farklı farklı hediyelik eşya siparişi veriyor" dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.