Yüksekova'daki 598 TOKİ konutunun 5-15 Ekim tarihlerinde teslim edilmesi planlanıyor

Yüksekova'daki 598 TOKİ konutunun 5-15 Ekim tarihlerinde teslim edilmesi planlanıyor

Yüksekova'da evleri yıkılan veya kullanılamayacak durumda olanlar için TOKİ tarafından Esenyurt mahallesinde yaptırılan konutların bir kısmı önümüzdeki günlerde teslim edilecek.

Yüksekova'da yaklaşık 5 yıl önce yaşanan sokağa çıkma yasağı sırasında evleri yıkılan vatandaşlar için Pizok mevkiinde TOKİ tarafından yapımına başlanan konutların henüz teslimatının yapılmaması mağduriyetleri katlanan vatandaşların tepkisine neden oluyordu.

Alınan bilgilere göre, İnşaat çalışmaları tamamlanan 598 dairenin teslimatının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 5 ile 15 Ekim tarihleri arasında sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Teslimat öncesi aralarında Ak Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, TOKİ Genel Müdürlüğü Uygulama Uzmanı Yener Buzluk, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İzzettin Metin, ve Hakkari Tüketiciler Birliği Derneği Başkanı Perviz Geçirgen'in de olduğu bir heyet vatandaşlarla birlikte yapımı tamamlanan konutları inceledi.

20211001-2-50264390-69257576-web.jpg

Burada gazetecilere açıklama yapan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, vatandaşların uzun zamandır evlerine kavuşacak günü beklediklerini ifade ederek, "Şükür vatandaşlarımıza anahtar teslimatına başlıyoruz. Amacımız bu anahtar teslimatını en hızlı bir şekilde yapmak. Yüksekova'nın coğrafi koşullarından dolayı bazı aksaklıklar yaşanmış olabilir. Allaha şükür onlar kısa süre içinde giderildi. Gerek alt yapıda gerekse üst yapıda yaşanan bazı eksiklerin giderilmesi için birçok girişimlerimiz oldu ve birçok eksiği giderdik" diye konuştu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum