Yüksekova'daki 4 kafe: İddialar asılsız

Yüksekova'daki 4 kafe: İddialar asılsız

Yüksekova'da faaliyet gösteren 4 adet kafe ortak yazılı açıklama yaptı. Bazı gençlerin kafelerinde uyuşturucu ve fuhuşa sürüklendiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirten kafe sahipleri konunun takipçisi olacaklarını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya ve bazı internet sitelerinde Yüksekova'da bazı gençlerin uyuşturucu ve fuhuşa sürüklendikleri yönünde iddialar yayılmış bazı paylaşımlarda ilçede faaliyet gösteren kafelerin isimleri belirtilerek hedef gösterilmişti. 

ÖHD ve Hakkari Barosu iddiaların takipçisi olacaklarını, mağdur olan gençlerin başvurusu durumunda gerekli tüm hukuki desteğin sağlanacağı belirtilmişti. 

Yüksekova'da faaliyet gösteren ve söz konusu haberlerde adı geçen kafeler iddiaların asılsız olduğu yönünde yazılı açıklamalar yaptı.

Kafelerden yapılan açıklamardan satır başları şöyle:

Loca Life Bistro: Bu toprakların has evlatları olarak son günlerde bazı internet sitelerinde yayınlanan ve ilçemizde yaşandığı iddia edilen vahim iddialar da; hem işyerimizin hem de ismimizin zikredilerek bu iğrenç suçlamalarla ilişkimiz varmış gibi gösterilmesi bize yapılmış büyük bir hakaret ve karalamadır. Böyle bir saçmalığın bir parçası olmayacağız buna tenezzülümüz ve ihtiyacımızın olmadığını bilinmesi gerekmektedir. Yıllardır Yüksekova’da hizmet veren, dürüst ve nezih bir işletmedir. Aslı astarı olmayan iftiralarla bizi yıpratmaya çalışanlar ve bu haberleri yayılmasını sağlayanlarla ilgili olarak da bütün hukuki süreçleri başlatacağız ve sonuna kadar mağdur olan A ve F'nin yanında yer alacağımızı herkesin bilmesini isteriz. Bu durumun bir an evvel açığa çıkması ve suçlu / suçluların adalet önünde hesap vermesi için bütün resmi kurumlara başvurumuzu yaptık ve bu hukuki sürecin sonuna takipçisi olacağız.

Paradise cafe: Son günlerde medya ve sosyal medya platformlarında uyuşturucu ve fuhuş konusunda Yüksekova'da cefemizin de isminin geçtiği 6 cafenin karalama, iftira, zan altında bırakma gibi hukuka dayanmayan mesnetsiz iddalar dolaşmakta. Cafe olarak 6 kişinin istidam edildiği bir esnaf kuruluşuyuz. Söz konusu haberde adı geçen F ve A mağdurları tanımıyoruz. Eğer bir mağduriyetleri varsa da sonuna kadar hukuki sürecin işlenip ortaya çıkarmasını bekliyoruz. Bu konuda mağdur edildik bu iftira ve kararlama olayın hukuki olarakda takipcisi olacağız.

La Cassa Cafe Bar: 12.10.2020 tarihinde açılışı yaptığımız iş yerimizde 23 Yüksekovalı insanımız istihdam edilmektedir. Çalışanlarımız Yüksekova'da büyümüş ve Yüksekova'nın örf ve adetleri çerçevesinde toplumun ahlak değerlerine uygun hareket eden insanlardır. Basında hedef alınan sadece iş yerlerimiz değil ayrıca burada çalışan Yüksekovalı gençlerdir. Bu sebeple hedef gösterilmemize neden olan hususun ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz. İş yerimiz Covid-19 salgını nedeniyle toplamda 1 ay gibi kısa bir süre açık kalmıştır. Bahsi geçen hususların iş yerimiz ile alakasının olmadığını yine iddia edilen hususların iş yerimizde gerçekleşmesi halinde konuyu yargıya taşıyacağımızı tüm kamuoyuna bildirmek isteriz. İş yerimizde güvenliğin sağlanması amacıyla 7/24 aktif çalışan ve iş yerimizde yaşanan her olayı kaydeden 16 tane kamara söz konusudur. İddia edilen ahlaka aykırı veya suç niteliği taşıyan fiillerin yargıya taşınması halinde tüm kamera kayıtlarını paylaşmaya hazır olduğumuzu bildirmek isteriz. Biz A ve F'nin yanındayız. Onların hukuk mücadelesine omuz vereceğiz. Biz bu toprakların has çocukları olarak halkımızın her değerinin arkasındayız.

Chee Cafe House Bar: Tamamıyla aslı olmayan ve karalamaktan başka bir amacı olmayan bir haber olup, iş yerimizde kesinlikle ahlak dışı ve suç teşkil edecek bir davranış sergilenmemiş olup tam tersi toplumun değer yargılarına hitap edecek şekilde prensipler içerisinde iş yerimizi işletmekteyiz. Bizleri sevmeyen taraflarca düzenlenen asılsız itham ve haberler ile söylemlerdir. Toplumumuz tarafından kesinlikle bu asılsız haberlere itibar edilmemesi adına işletme sahibi olarak basına asılsız haberin yapılmasına açıklama yapma gereği doğmuştur. İş yerimizi 15.10.2020 tarihinde devraldık ve bu iş yerini alma döneminde ülke genelinde yaşanan salgını hastalık nedeniyle iş yerimizi kapatmak zorunda kaldık. Pandemiden sonra 01.06 2021 tarihinde kalkan kısıtlama ile beraber faaliyetlerimize devam ettik. Kameralarımız 24 saat kayıt altında olup yapılan ahlak dışı bir davranış varsa kayıtlarımızın herkese açık tespitli şeffaf bir şekilde toplumun önüne sermeye hazır olup aksini dile getirmeye çaışan varsa bu karalamayı ıspatlamaya davet ediyoruz. Bu hususların yetkili sivil toplum örgütleri ile kanaat önderleri tarafından şeffaf bir şekilde tespit edilmesini istemekteyiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum