Yüksekova’da yöresel yemekler tanıtıldı
Yüksekova Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte, bölgenin geleneksel yemekleri tanıtıldı.
Yüksekova’da bulunan Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte, Yüksekova’nın geleneksel yemekleri tanıtıldı.

Yöresel yemekler arasında Keledoş, Doxeba, Kutilk, Sîrik, Gulik, Kifte, Cicî, Xelîs ve Tirşik gibi birçok lezzet yer aldı. Yemekler, okul aile birliği ve veliler tarafından hazırlanarak sergilendi.

Etkinliğe Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Çetin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan, İlçe Müftüsü Mahmut Sevük, mahalle muhtarları, BBP Yüksekova İlçe Başkanı Fırat Açıkel, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"Amacımız hem yöremizi tanıtmak hem de çocuklarımıza, gençlerimize bu kültürü unutturmamaktır"
Okul Müdürü Kenan Canan yaptığı açıklamada, “Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yöresel yemeklerimizi sergiledik. Bu yemekler velilerimiz tarafından hazırlanarak okulumuza getirildi. Etkinliği okul aile birliğimizin öncülüğünde gerçekleştirdik. Görev bilinciyle özellikle unutulmaya yüz tutmuş yemekleri tanıtmak istedik. Amacımız hem yöremizi tanıtmak hem de çocuklarımıza, gençlerimize bu kültürü unutturmamaktır. Katılım sağlayan tüm misafirlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik sonunda katılımcılar, yöresel yemeklerin tadına bakarak memnuniyetlerini dile getirdi. Öğrenciler ise bu tür etkinliklerin kültürel bağlarını güçlendirdiğini ve geleneksel mutfakla tanışmalarına vesile olduğunu ifade etti.
