Yüksekova’da yollar onarılıyor
Yüksekova’da kış aylarında tahrip olan yollar, Karayolları 117. Şube Şefliği ekiplerinin çalışmalarıyla onarılıyor.
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde Karayolları 117. Şube Şefliği ekipleri, şehir merkezindeki yollarda oluşan çukurların onarımı için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Zamanla yolun her iki yönünde meydana gelen bozulmalar, hem sürücüler hem de yayalar için ciddi bir tehlike oluşturuyordu. Özellikle yağışlı havalarda çukurların görünürlüğü azaldığı için kazalara davetiye çıkarıyordu. Bu duruma müdahale eden Karayolları ekipleri, sıcak asfalt kullanarak zarar gören bölgeleri onarmaya başladı.

Karayolları 117. Şube Şefliği Ekip sorumlusu Ferhat Bülbül, yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
“Yüksekova Karayolları Şefliği olarak bozuk yolların onarımına başladık. Hastane Kavşağı’ndan Akalan Mezarlığı ve Aytemiz Kavşağı’na kadar olan güzergâhta çalışmalarımızı tamamladık. Bajerge TOKİ konutları civarındaki mezarlık bağlantılarını da onardık. Çalışmalarımız hem Dağlıca hem Esendere hem de Şemdinli yolu ile Yeniköprü yönünde devam ediyor. Kış aylarında bozulan yolları hem yama yaparak hem de tamamen yenileyerek onarıyoruz.”

Yetkililer, yol çalışmalarının program dahilinde sürdürüleceğini ve vatandaşların daha güvenli ulaşım sağlayabilmesi için gerekli tüm önlemlerin alınacağını belirtti.
