Yüksekova’da YKS heyecanı: 9 bine yakın aday üniversite hayali için sınavda

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan TYT, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 23 okulda gerçekleştiriliyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında Temel Yeterlilik Testi (TYT), Yüksekova’da yoğun katılımla başladı. İlçede 23 okulda oluşturulan sınav merkezlerinde yaklaşık 9 bin 951 aday, üniversite hayallerine ulaşabilmek için ter döküyor.

whatsapp-image-2026-06-20-at-09-46-28.jpeg

Sabahın erken saatlerinden itibaren öğrenciler ve aileleri sınav merkezlerinin önünde yoğunluk oluşturdu. Kimlik ve sınav giriş belgeleri kontrol edilen adaylar salonlara alınırken, veliler ise okul bahçeleri ve çevresinde çocuklarını heyecanla beklemeye başladı.

Kızıyla birlikte sınav merkezine gelen veli Hacı Ayhan, tüm öğrencilere başarı dileklerinde bulunarak sınavın Yüksekova’da yapılmasının önemli bir kolaylık sağladığını söyledi.

whatsapp-image-2026-06-20-at-09-46-29-1.jpeg

Ayhan, “Bugün kızımla birlikte geldim. Bütün öğrencilere başarılar diliyorum. İnşallah emeklerinin karşılığını alırlar. Sınavın Yüksekova’da yapılmasından memnunuz. Daha önce öğrenciler Hakkari’ye gitmek zorunda kalıyordu. Bu durum onlar için büyük bir kolaylık oldu.” dedi.

whatsapp-image-2026-06-20-at-09-46-37.jpeg

Sınava ikinci kez girdiğini belirten aday Esma Yalçıntuna ise sınav öncesi heyecan yaşadığını ifade ederek, “Mezun öğrenciyim ve ikinci kez sınava giriyorum. Yüksekova’da sınava gireceğim için mutluyum. Çok heyecanlıyım. İnşallah sınav güzel geçer. Ben ve diğer arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” diye konuştu.

whatsapp-image-2026-06-20-at-09-47-06.jpeg

Daha önce üniversiteye yerleştiğini ancak kardeşlerine destek olmak amacıyla yeniden sınava girdiğini söyleyen Serkan Özalt da sınav merkezlerinin ilçede kurulmasının önemli bir avantaj olduğunu belirtti.

Özalt, “Bu ilk girişim değil. Daha önce üniversiteye yerleştim. Bu kez kardeşlerime moral ve motivasyon vermek için sınava girdim. Sınavın Yüksekova’da yapılması bizim için çok iyi oldu. Hakkari’ye veya Van’a gitmek zorunda kalmıyoruz. Aynı şekilde KPSS’nin de ilçede yapılması vatandaşlar için büyük kolaylık sağladı.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2026-06-20-at-09-46-27.jpeg

Yüksekova’da sınava giren binlerce adayın heyecanı sürerken, aileler de okul önlerinde bekleyişlerini sürdürüyor. Yetkililer, sınav süresince okul çevrelerinde sessizliğin korunması konusunda vatandaşlara duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

whatsapp-image-2026-06-20-at-09-46-29.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.