Yüksekova'da yıl sonu sergisi - 04-06-2021

Yüksekova'da yıl sonu sergisi - 04-06-2021

Yüksekova'da, Halk Eğitimi Merkezi tarafından yıl sonu sergisi düzenlendi.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinde düzenlenen sergi açılışına Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Emniyet Müdürü Murat Güneş, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Arslan, Yüksekova Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Kadir Zeydan, Hakkari Tüketiciler Birliği Başkanı Perviz Geçirgen, ve kurum amirleri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Doğan Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 2021 yılı itibari ile haziran ayının ilk haftası “ Hayat Boyu Öğrenme Haftası ” olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nda Halk Eğitimi Merkezlerinin yıl içerisinde faaliyet gösteren kurslarındaki çalışmaları “etkinlik” ve “sergi” şeklinde sunulmaktadır.

Halk Eğitimi Merkezleri “gönüllülük ilkesine” bağlı her yaştaki vatandaşa ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mesleki teknik, kültürel ve kişisel gelişim kursları düzenlenmekte ve yarıda kalmış eğitimlerini tamamlamaları sağlanmaktadır.

Halk Eğitimi Merkezleri, mesleki kurslar vasıtasıyla üretim sektörlerinde çalışacak ara eleman yetiştirme ve tamamladığı eğitim sonunda aldığı sertifikalarla katılımcılara iş kurma ve geliştirme imkânı sağlamaktadır. Dolayısı ile istihdama da doğrudan katkı sağlar.

Halk Eğitimi Merkezi olarak örgün öğretim dışında kalan başta ev hanımları olmak üzere tüm vatandaşlarımıza ulaşmak ve onlara gerek mesleki-teknik gerekse sosyo-kültürel kurslarla iş becerisi kazandırma ve sosyal hayata daha fazla katılmasını sağlama özellikle önceliklerimizdendir.

Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi olarak 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde pandemi şartları ve kurallarına azami seviyede dikkat edilerek Yüksekova merkez, belde ve köylerinde 20 farklı alanda 312 mesleki ve teknik, kültürel ve kişisel gelişim kursları açılmıştır. Bu kurslarımıza toplam 4147 öğrenci katılmıştır.

Gideceğimiz yolun hiçbir zaman bitmeyeceği düşüncesi ile hareket ederek katılımcılarımıza yeni yollar açma şehrimize ve ülkemize daha nitelikli insan gücü yetiştirme hedefimize emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu yolda bizimle beraber çalışan ve bize destek olan tüm kurum ve yetkililere, katılımcılara teşekkür ederiz.

Konuşmanın ardından yıl içindeki faaliyetlerin yer aldığı slayt gösterisi ve müzik dinletisi sunuldu Osman Doğramacı; Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü Murat Güneş ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar ile beraber serginin açılışını yaptı.

Doğramacı ve beraberindekiler sergiyi gezerek, kursiyerlerce hazırlanan ürünleri inceledi.

s1.jpg

s2.jpg

s01.jpg

s7.jpg

s8.jpg

s10.jpg

s9.jpg

a01.jpg

a1.jpg

a2.jpg

a3.jpg

a5.jpg

a7.jpg

a8.jpg

a6.jpg

k1.jpg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum