Özdel: Yüksekova’da lastik değişimi için henüz erken

Zorunlu kış lastiği uygulaması Türkiye geneli 1 Nisan’da sona eriyor ama Yüksekova’da sürücüler bir süre daha havaların ısınmasını bekleyecek. Yüksekova'da 30 yıldır lastik hizmeti veren Ramazan Özdel, "Yüksekova’da lastik değişimi için henüz erken" dedi.

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için hayati görülen kış lastiği uygulaması 1 Nisan itibarıyla sona erecek.

"Biraz daha havaların ısınmasını bekelemelerini tavsiye ediyoruz"

Yüksekova’da yaklaşık 30 yıldır araç lastiği ve rot balans hizmeti veren Ramazan Özdel, bugünlerde "geleneksel lastik" olarak da adlandırılan yaz lastiğine geçilmesi için hazırlıklar yapıldığını belirterek, “Türkiye geneli zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan’da bitiyor ancak Yüksekova’da sürücülerin biraz daha havaların ısınmasını beklemelerini tavsiye ediyoruz. Yüksekova’da lastik değişimi için henüz erken” dedi.

"Mevsimine uygun lastik kullanımı çok önemli"

Yaz lastiğini Yüksekova’da hava sıcaklığının 7 derecenin üzerine çıktıktan sonra tavsiye ettiklerini belirten Özdel, “Mevsimine uygun lastik kullanımı çok önemli. Yüksekova’da halen yerde kar var. Batı illerinde, Hakkari, Van ve ötesinde yerde kar yok. Hakkari’nin bile bazı ilçelerinde hava sıcaklığı Yüksekova’ya göre 5-10 derece yüksek. Biz yaz lastiği stoğumuzu oluşturduk ancak gelen müşterilerimize eğer Yüksekova’da ikamet ediyorlarsa birkaç gün daha beklemelerini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Özdel ayrıca yaz lastiği almak isteyen sürücülere Yüksekova'daki yolların bozukluğu mevsim koşullarından kaynaklı sert kauçuklu yaz lastiği önerdiklerini söyledi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.