Yüksekova’da yaz Kur’an kursları kapanış programı yapıldı

Yüksekova’da yaz Kur’an kursları kapanış programı yapıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından yaz dönemi boyunca açılan Kur’an kurslarının kapanış programı Mela Cafer Camisi’nde düzenlendi.

Okulların kapanmasının ardından başlatılan yaz Kur’an kurslarında, ilçe genelinde yüzlerce öğrenciye Kur’an-ı Kerim, temel dini bilgiler ve ahlaki değerler eğitimi verildi. Kursların sona ermesi dolayısıyla İlçe Müftülüğü’nce program gerçekleştirildi.

whatsapp-image-2025-08-15-at-15-13-36-1.jpeg

Kapanış programına Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, İlçe Müftüsü Mahmut Sevuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Çetin, Sosyal Hizmetler Müdürü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte öğrenciler, dönem boyunca öğrendiklerini sergileyerek çeşitli sureler okudu.

whatsapp-image-2025-08-15-at-15-13-54.jpeg

Programın sonunda öğrencilere başarı belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi. İlçe Müftüsü Mahmut Sevuk, yaz Kur’an kurslarının önemine değinerek, “Çocuklarımız hem dini bilgilerini hem de ahlaki değerlerini güçlendirdiler. Emeği geçen tüm öğreticilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

whatsapp-image-2025-08-15-at-15-13-36.jpeg

Yüksekova İlçe Müftülüğü, her yıl düzenlenen yaz Kur’an kursları ile çocukların eğitimine katkı sağlamayı sürdürüyor. Geçmiş yıllarda da düzenlenen kapanış programlarında öğrenciler, dönem boyunca öğrendiklerini gösteren etkinlikler sunmuş ve başarı belgelerini almıştı. Bu yılki programda da öğrencilerin yoğun katılımı ve sergiledikleri performans dikkat çekti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.