Yüksekova’da Usta Öğreticiler Derneği açıldı

Yüksekova’da Usta Öğreticiler Derneği açıldı

Yüksekova’da Meslek Eğitimcileri ile Usta Öğreticiler Derneği, düzenlenen tören ile açıldı.

Ömer Oğuz'un haberi

Selahattin Eyyubi Kültür Merkezinde düzenlenen törene; Yüksekova Belediye Eş Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova Halk Eğitim Müdürü Recep Yağan, Dernek Başkanı Rıfat Tüner, dernek yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta ilk olarak konuşma yapan Yüksekova Belediye Eş Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova’da ustalaşan mesleklerin önemine dikkat çekti. Kendisinin de terzilikten geldiğini ve bu alanda ustalaştığını ifade eden Sarı, “Bugün açılışını yapmakta olduğumuz derneğin içeriği açıkçası biraz da beni ilgilendiriyor meslekten gelen bir erbap olarak. Ve böyle STK’ların ilçemizde kuruluyor olması açısından da mutluyum. Bu tür STK’lar Yüksekova’nın gelişimine katkı sunacaktır. Bu açılışı değerli buluyor ve bu derneği bizimle buluşturan arkadaşları selamlıyorum. Girişimde bulunan ve bu anlamda bu derneği bizlerle buluşturan arkadaşların emeğine teşekkür ediyorum. İlçemiz açısından çok faydası olacaktır. Recep hocayla Yüksekova’nın gelişimi için çok ortak projelerimiz oldu, huzurunuzda ona da teşekkür etmek istiyorum” dedi.

d1-063.jpg

Ardından konuşan Meslek Eğitimcileri ile Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Rıfat Tüner ise usta öğreticilerin meslekte yaşadığı mağduriyetlere değindi. Ustaların, asgari ücret altında maaş aldığını ifade eden Tüner, özlük haklarının geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından folklor ekibi sahne aldı. Program ikram edilen kokteyl ile sona erdi.

d2-054.jpg

d3-032.jpg

d4-022.jpg

d5-009.jpg

d6-009.jpg

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum