
Yüksekova’da 2025 eğitim-öğretim yılının 2. döneminde üç okul hizmete girdi
Yüksekova’da 2025 eğitim öğretim yılının 2. döneminde 3 yeni okul kapılarını açtı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Çetin, yeni yatırımların eğitim kalitesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.
Yüksekova’da eğitim alanında atılan adımlar, somut sonuçlarını göstermeye başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Çetin’in yaptığı açıklamaya göre, 2025 eğitim öğretim yılının 2. döneminde ilçede üç önemli eğitim kurumu öğrencilerin hizmetine sunuldu.
Özel gereksinimli çocuklar için okul
Açılışı yapılan eğitim kurumları arasında 12 derslikli Aksu Köyü İlk/Ortaokulu, 8 derslikli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlkokulu ile 12 derslikli Özel Eğitim Uygulama Anaokulu bulunuyor. Özellikle Özel Eğitim Uygulama Anaokulu’nun hizmete girmesi, özel gereksinimli çocukların eğitimine büyük katkı sağlayacak.
“Yüksekova’da eğitim çıtası her geçen gün daha da yükseliyor”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Çetin, açılışı yapılan bu yeni eğitim kurumlarının ilçedeki eğitime büyük ivme kazandıracağını belirterek, “Her bir öğrencimizin kaliteli, modern ve çağın gerekliliklerine uygun ortamlarda eğitim alması için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu yatırımlar sayesinde Yüksekova’da eğitim çıtası her geçen gün daha da yükseliyor.” dedi.
Yapımı süren lisenin yeni döneme yetiştirilmesi bekleniyor
Çetin, son olarak, devam eden projeler hakkında da bilgi verdi. Çetin, yapımı hızla devam eden 20 derslikli Farabi Anadolu Lisesi’nin de 2025-2026 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesinin planlandığını ifade etti.
