Yüksekova'da toprak evde 'yılan' korkusu

Yüksekova'da toprak evde 'yılan' korkusu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Çukurca Köyü'nde oturan aile, tek katlı toprak evlerine giren yılanlar nedeniyle büyük korku yaşıyor. 5 yıldır aynı sıkıntıyı yaşadıklarını belirten Ayşe Oyman, "Şu ana kadar evden 100'ün üzerinde yılan çıkarttık" dedi.

Yüksekova ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Çukurca Köyü'nde tek katlı toprak evde oturan 5 kişilik Oyman ailesi, havaların ısınması ile ortaya çıkan yılanlar nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor.

3 çocuk annesi Ayşe Oyman, geceleri damdan giren yılanlar nedeniyle büyük korku yaşadıklarını belirtti.

Gündüzleri çocuklarının eve giremediğini ifade eden Oyman, "Sürü halinde ortaya çıkan yılanlar yüzünden çocuklarımın psikolojisi bozuldu. 5 yıldır bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Özellikle geceleri yatakların altından, evin odalarından ve dolaplardan yılanlar çıkıyor. Yetkililerden bize destek olmalarını istiyoruz. Komşularımın da yardımıyla şu ana kadar evden 100'ün üzerinde yılan çıkarttık" dedi.

a0d1230f-fbd3-4546-bc70-cbe43a40741b.jpeg

 

buda.jpg

501df628-4688-41fa-ba10-154f799eeab6.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.