
Yüksekova’da TOKİ tapu teslimleri sürüyor: 1250 hak sahibi tapusunu aldı
Esenyurt, Esentepe ve İpek mahallelerini kapsayan TOKİ projelerinde tapular dağıtılmaya devam ediliyor. Süreci tamamlanan 1250 vatandaş tapularına kavuştu.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapımı tamamlanan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında tapu teslim süreci hızla devam ediyor. Şimdiye kadar toplam 1250 hak sahibi, tapularını alarak konutlarına kavuştu.
Teslim süreci şeffaf ilerliyor
Yüksekova Tapu Müdürü Duygu İnce Yüksekoba Haber muhabirine yaptığı açıklamada, tapu teslimlerinin Esenyurt, Esentepe ve İpek mahallelerini kapsadığını, konutların ise Pizok, Bajerge, Sanayi ve Esendere yolu üzerindeki TOKİ alanlarında yer aldığını belirtti. İnce, “Amacımız 2025 yılı içerisinde tüm hak sahiplerine tapularını ulaştırmak. Süreci şeffaf ve hızlı bir şekilde yürütüyoruz” dedi.
Bazı etaplarda işlemler devam ediyor
Henüz tamamlanmamış projeler ve devam eden borçlar nedeniyle bazı etaplarda tapu teslimleri ileri bir tarihe ertelendi. Kat mülkiyeti işlemleri tamamlandıktan ve borçlar ödendikten sonra bu konutlardaki hak sahiplerine de tapuları verilecek.
Tapu işlemleri e-Devlet’ten yapılabiliyor
Vatandaşlar tapu başvurularını e-Devlet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Başvurular genellikle 3 gün içinde sonuçlanıyor. Dijital ortamda tamamlanan belgeler, isteyen hak sahiplerine fiziki olarak da teslim ediliyor.
Başvuru yöntemleri
Tapu işlemlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar aşağıdaki yöntemleri kullanabiliyor:
• e-Devlet şifresi ile Web Tapu Sistemi üzerinden
• Google’a “TKGM e-randevu” yazarak çevrimiçi randevu alarak
• ALO 181 hattı aracılığıyla
Bu yöntemleri kullanamayan vatandaşlar ise doğrudan Yüksekova Tapu Müdürlüğü’ne giderek başvurularını gerçekleştirebiliyor.
Tapu dağıtım süreci Milli Emlak Şefliği tarafından yürütülüyor
Tapular, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından gönderilen listeler doğrultusunda, Yüksekova Tapu Müdürlüğü bünyesinde görevli Milli Emlak Şefliği memurları tarafından dağıtılıyor.

