Yüksekova'da TOKİ konutlarına yerleşen öğrenciler mağdur: Okul yok, servis yok, ilgilenen yok!

Yüksekova'da TOKİ konutlarına yerleşen öğrenciler mağdur: Okul yok, servis yok, ilgilenen yok!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Pizok TOKİ’lerde yaşayan öğrenciler her gün iki kilometre uzaklıktaki okullarına yaya olarak gidip gelmek zorunda kalıyor.

Yüksekova'da evleri hasar gören aileler için inşa edilen Pizok mevkiindeki TOKİ konutları yaklaşık 2 ay önce hak sahiplerine teslim edildi. Anahtarlarını alan birçok aile konutlara yerleşti ancak eğitim öğretim yılının ortasında evler teslim edilince ilçenin değişik mahallelerinden gelen aileler TOKİ konutları içerisindeki okul faaliyete geçmediği için çocuklarının kayıtlarını yakın okullara taşıyamadı. Her biri ilçedeki değişik okullarda eğitim gören çocuklar kilometrelerce uzakta bulunan okullarına kendi imkanları ile gitmek zorunda.

'KİMSE BİZE YARDIMCI OLMUYOR'

3 öğrencisini Cemal Sala İlk ve Ortaokuluna götüren Cengiz Çağırma isimli veli, iki aydır öğrencilerini yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki okullarına yaya olarak götürmek zorunda kaldığını belirterek, "Yarın karakış ne yapacağımızı nasıl götüreceğimizi bilemiyorum.  STK’lar, "TOKİ’lerinizi kabul edin, yerleşin sonrasında okulda açılacak mağdur olmayacaksınız" dediler ancak iki ay geçmesine rağmen hala okul açılmış değil. 3 öğrencimi her gün Yeşildere Mahallesi’nde bulunan okula götürüp getiriyorum. Servis de vermiyorlar. Hem öğrenciler hem de veliler olarak çok zor durumdayız. Öğrencilerimin ulaşım problemleriyle uğraşmaktan başka hiçbir iş yapamıyorum. Bu konuda kimse bize yardımcı olmuyor" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum