Yüksekova’da tipi ulaşımı durdurdu, yollar yaya doldu

Yüksekova’da tipi ulaşımı durdurdu, yollar yaya doldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde başlayan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle vatandaşlar araçlarını yolda bırakarak evlerine yürüyerek gidebildi.

İlçe genelinde 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Akşam saatlerinde etkisini artıran fırtına ve tipi, özellikle eğimli yollarda araçların ilerlemesini imkansız hale getirdi. Kar ve tipi nedeniyle çok sayıda araç yolda kalırken, sürücüler ilerleyemedikleri noktada araçlarını güvenli alanlara park etmek zorunda kaldı. Bazı vatandaşların evlerine yürüyerek ulaştığı görüldü.

Mağduriyetini dile getiren vatandaşlardan Renas Doğmaz, "Yoğun kar yağışı nedeniyle aracımızla yolda kaldık. Kimse ilerleyemiyor. Aracımızı bırakıp yürümek zorunda kaldık. Ekiplerin yolları sürekli temizlemesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Karla mücadele ekipleri, ulaşımın normale dönmesi ve kapalı yolların açılması için iş makineleriyle kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yetkililer, sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları ve tipi nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyardı.

iha-20251229aw609051-9.jpg

iha-20251229aw609051-5.jpg

iha-20251229aw609051-1.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.