Abdullah Zeydan: “Toplum artık daha somut, daha hızlı adımlar bekliyor”

Diyarbakır Belediye Eş Başkanı Doğan Hatun ve yerine kayyum atanan Van Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan, Yüksekova’da belediye, taziye ve tahliye ziyaretlerinde bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun ile yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan, bugün Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu.

Heyete, Yüksekova Belediye Eş Başkanı Şoreş Diri, DBP PM Üyesi M. Salih Yıldız, DBP Yüksekova İlçe Eş Başkanları Gülcan Ceylan ve Reşit Güneç, DEM Parti Yüksekova İlçe Eş Başkanı Ercan Sevmez ile Barış Anneleri İnisiyatifi temsilcileri de eşlik etti.

as.jpeg

Heyet, ziyaretler kapsamında ilk olarak Yüksekova Belediyesi’ni ziyaret ederek, belediye eş başkanları, meclis üyeleri ve çalışanlarla bir araya geldi. Ardından kısa süre önce cezaevinden tahliye edilen arkadaşlarını ziyaret eden heyet, ayrıca hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine taziye ziyaretlerinde bulundu.

whatsapp-image-2025-07-18-at-15-23-24.jpeg

“Bu gelişmeler, yeni bir sürecin habercisidir”

Ziyaret kapsamında konuşan Abdullah Zeydan cezaevlerinden tahliyelerin sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, sürecin önemine dikkat çekti. Zeydan, “Yıllar önce tahliye edilmesi gereken, infazları bitmesine rağmen haksız şekilde içeride tutulan hasta tutsaklar ve diğer arkadaşlarımızın yavaş yavaş tahliye edilmesi elbette sevindiricidir. Bu gelişmeler, yeni bir sürecin habercisidir” ifadelerini kullandı.

“Türkiye toplumu artık daha somut, daha hızlı adımlar bekliyor”

Türkiye’nin ve bölgenin içinden geçtiği sürece değinen Zeydan, “Orta Doğu bir ateş çemberinden geçiyor. Böylesi bir süreçte, Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla başlayan ve Sayın Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da sahiplendiği bu süreçte Türkiye toplumu artık daha somut, daha hızlı adımlar bekliyor. Barışa, huzura, özgürlüğe daha hızlı adımlarla yürümek istiyor” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2025-07-18-at-15-23-24-4.jpeg

“Yüksekova halkına bir kez daha selamlarımızı, sevgilerimizi iletiyoruz”

Zeydan konuşmasını şöyle tamamladı: “Bugün tahliye olan arkadaşlarımızı ziyaret ettik. İnşallah darısı cezaevlerinde haksız yere tutulan tüm siyasi tutsakların başına. Bu vesileyle Yüksekova halkına sizin aracılığınızla bir kez daha selamlarımızı, sevgilerimizi iletiyoruz” dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.