Taksiciler, Yüksekova Belediyesi'ni kontak kapatarak protesto etti

Yüksekova Belediyesi, ilçede hizmet veren 105 taksiciye ait durağı şehir merkezinden kaldırdı. Duruma tepki gösteren taksici esnafı, korna eylemi yaparak araçlarını Yüksekova Belediyesi'nin önüne park etti.

Yüksekova ilçe merkezinde 3 yıl önce alt ve üstyapı çalışmaları sırasında kaldırılan ve geçen hafta yapılmasına izin verilen duraklarının, yeni bir kararla tekrar kaldırılmasına taksiciler tepki gösterdi. İlçede bir araya gelen 105 taksici korna çalarak belediye binasının önüne kadar gelip, tepki amaçlı kontak kapattı.

Yüksekova’da Cengiz Topel Caddesi üzerindeki taksici esnafına ait kulübeler sabah saatlerinde polis tarafından kaldırıldı.

Olayı duyan Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selami Durna konuyla ilgili tüm yazışmaları yaptıklarını belirterek, “Bu kulübeleri izinsiz olarak buraya bırakmadık. 3 gün önce Hakkari Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı olarak arkadaşlarımız geldi, Kaymakam Beyle bir görüşme yaptık. Görüşme sonucu kayyumlar döneminden beri taksici esnafının bu sıkıntıları çektiğini ifade ettik. Kaymakam bey de durakları bıraktığınız yerde eğer esnaflarla bir sıkıntınız olmazsa arkadaşlar gelsin uygun yeri göstersin bırakabilirsiniz dedi. Biz de arkadaşlarla belediyeye giderek Belediye Başkan Vekili ile görüştük. Dedi ki gelmemize gerek yok harita üzerinde tespit ettiğimiz yerlere duraklarınızı bırakabilirsiniz. Şimdi burada Kaymakam Bey’in verdiği yetkiye, belediyenin verdiği yetkiye dayanarak bu kulübeleri bıraktık” dedi.

d524d680-c07e-4d12-a520-c12b01497e40.jpg

3 yıl üst üste çarşıda orta refüjler değişti, duraklar yapılmadı

Kulübeleri kaldıran polislerle görüşen Başkan Durna polislerden yetkililerle görüşüp bir çözüm bulana kadar kulübeleri kaldırmamalarını istedi. Aylık 9 bin lira sigorta ödeyen taksici esnafların olduğunu belirten Durna, “Bu kışın ortasında bu esnaf nerede kalacak? Sonuçta burası bir belediye. Belediye eğer yıllardır bir çözüm getiremediyse bu esnafın günahı nedir. Çarşı merkezinde şehir merkezleri çalışıyor duraklar yok. 3 yıl üst üste çarşıda orta refüjler değişti, duraklar yapılmadı. Yaşlıların gelip durabileceği bir durak oturabilecekleri bir bank yok. Ulaşımda Belediye neden böyle sıkıntı çıkarıyor bu esnafa anlamış değiliz” dedi.

e60610df-820f-44a1-8c56-1ff862f453e0.jpg

Amaçlarının kargaşa çıkarmak olmadığını belirten Durna, “Gerekirse kontak kapatırız. Gerekli mercilerle iletişime geçeceğiz. Belediye bizim, kaymakamlık bizim, taksici esnafı bizim” dedi.

Taksici esnafı ve Durna’nın girişimlerine rağmen taksi durakları kaldırılınca taksici esnafı şehir merkezinde kornalı eylem yaptı. Kornalı eylemin ardından taksici esnafı taksilerini Yüksekova Belediye Başkanlığı önüne park ederek kontak kapatma eylemi başlattı. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum