Yüksekova'da "Savaşa ve İşgale Hayır" yürüyüşü

Yüksekova'da "Savaşa ve İşgale Hayır" yürüyüşü

Yüksekova'da DBP ve HDP tarafından yürüyüş düzenlendi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), öncülüğünde Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde "Savaşa ve İşgale Hayır" yürüyüşü düzenledi. DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP milletvekillerinin de katıldığı yürüyüşte güvenlik güçleri basın açıklamasının yapılmasına izin vermedi. 

Cengiz Topel Caddesi’nde yapılmak istenen yürüyüş Hakkari Valiliğinin 15 günde bir aldığı “eylem ve etkinlik” yasağını gerekçe gösterilerek engellenmek istendi. Yasağa tepki gösteren kitle, sloganlar eşliğinde HDP Yüksekova ilçe örgütü binasına doğru yürüdü. Yapılan yürüyüş ilçe örgütü binası önünde son buldu.

690x450nc-hkr-28-11-2022-gever-yuruyus1.jpg

‘Savaş Sorunları Çözmüyor’

Hakkari'den Yüksekova'ta yürüyüş için yola çıkan çok sayıda partili ise Depin polis kontrol noktasında engellendi. Yapılan engelleme üzerine kitle burada bir açıklama yaptı. HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, kanuna aykırı olarak yıllardır kente “eylem ve etkinlik” yasaklarıyla halkın demokratik taleplerinin engellendiğini belirterek, “AKP-MHP iktidarı bu yasaklarla Türkiye’yi çıkmaza soktu. Bu uygulamaları kabul etmiyoruz. Anayasa iktidar tarafından rafa kaldırılmış durumda. Türkiye’de 40 yıldır savaş süreci yaşanıyor. Ancak bu savaşı süreci yaşanan sorunu çözmüyor. Dolaysıyla biz savaş değil barış istiyoruz. Bir barış sürecinin yaşanmasını istiyoruz” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.