Yüksekova’da ‘Sağlık Kurulu’ kuruluyor

Yüksekova’da ‘Sağlık Kurulu’ kuruluyor

Hakkari İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara Yüksekova’da bir iki hafta içerisinde İlçe Sağlık Kurulu’nun hizmet vereceğini söyledi.

Yüksekova İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi’nde faaliyet bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenlendi.

Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Hakkari İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara, Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Güneş, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selami Durna, dernek başkanları, sağlık çalışanları ve vatandaşların katıldığı toplantıda sorulara cevap veren Hakkari İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara Yüksekova’da İlçe Sağlık Kurulunun kurulması için onay aldıklarını söyledi.

Toplantının açılışında konuşan Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Yüksekova Devlet Hastanesi’nde yaşanan sıra yoğunluğuna değindi. Çimşit, problemin ilçede hizmet veren uzman ve pratisyen hekim sayısı dışında hastanenin Şemdinli ve Derecik’ten gelen vatandaşlarla birlikte askeri personele de hizmet vermesinden kaynaklandığını, bu problemin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 

Toplantıda söz alan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, özel sağlık raporlarının verildiği Sağlık Kurulu’nun Yüksekova’da bulunmaması nedeniyle hastaların rapor almak için Hakkari’ye gitmek zorunda olduğunu söyledi. Pınar, ilçede sağlık kurulunun kurulması taleplerini daha önce İlçe Sağlık Müdürlüğüne ilettiklerini ve bir sonuç almak istediklerini ifade etti.

Pınar’a cevap veren Hakkari İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara Yüksekova’da Sağlık Kurulunun kurulması için onay aldıklarını belirterek bir iki hafta içerisinde eksiklerin giderilmesi ile birlikte kurulun kurulacağını söyledi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum