Yüksekova'da renkli Newroz kutlaması

Yüksekova'da düzenlenen Newroz kutlaması renkli görüntülere sahne oldu.

Yüksekova'da Newroz’un kutlandığı alan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) flamalarıyla donatıldı. Alana tek bir noktadan alınan vatandaşlar, güvenlik güçlerinin üst aramasının ardından zılgıtlar ve ıslıklar eşliğinde alana girdi. Kutlama, Newroz şarkıları eşliğinde halaylarla başladı.

newroz2.jpg

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı, Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, yaptığı konuşmada Yüksekova'da 2008 yılında yapılan Newroz’da hayatını kaybeden İkbal Yaşar, Fahrettin Şedal, geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden Barış Anneleri ve ÖHD’li avukat Erdal Safalı ile Süleymaniye’de öldürülen Deniz Bülbün’ü andı.

b7d59c3d-314a-42a8-83ef-1245bfb76ccc.jpg

DEM Parti Yüksekova ilçe Eşbaşkanı Ercan Sevmez, yaktıkları ateşin er ya da geç zafere ulaşacağını söylerken DEM Parti Yüksekova Belediyesi Eşbaşkan adayı Şadiye Kırmzıgül ise, “Uzun bir süredir Gever kayyım tarafından yönetiliyor. Halkı düşünmeyenleri ve derdine çare olmayanları Gever’den göndereceğiz” dedi.

neroz3.jpg

DEM Parti Yüksekova Belediyesi Eşbaşkan Adayı Şoreş Diri de Ak Parti'yi Yüksekova'da baraj altında bırakacaklarını belirterek, "Gençlere sözümüzdür, belediyemizi tüm renkler ve halklarla eşit yurttaşlık ilkesiyle yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.

newroz4.jpg

Son olarak bir konuşma yapan DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu konuştu. Yapılan konuşmaların ardından partililer vatandaşlarla birlikte Newroz ateşini yaktı. Yakılan ateş etrafından kitle, sanatçı Mikail Aslan ve Koma Aryen’in seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekti.

newroz1.jpg

75d3116f-f7e4-423c-a224-56151213d6f6.jpg

76d2d1ce-70a5-41ea-bbcf-d3905cc007e1.jpg

unknown-56.jpg

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.