Yüksekova’da refüjler çöplüğe döndü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde refüjlerde belediye tarafından yapılan sulama ve çimlendirme çalışmalarının ardından bölge güzel bir görünüme kavuşurken, çevreye atılan çöpler vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Yüksekova’da refüjler çöplüğe döndü

Yüksekova ilçesinde, İpekyolu üzerinde bulunan orta refüjlerde Yüksekova Belediyesi tarafından yapılan sulama ve çimlendirme çalışmalarının ardından bölgenin görünümü değişti. Yeşillendirilen refüjler, ilçenin girişinde daha estetik bir görüntü oluştururken, çevreye gelişi güzel atılan çöpler ise bu güzel görüntüyü gölgeliyor.

whatsapp-image-2026-08-28-at-09-48-59.jpeg

Duyarlılık çağrısı

Bölgede esnaflık yapan Salih Taşçı, özellikle İpekyolu güzergâhında bulunan orta refüjlere çöp atılmaması konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu. Taşçı, Yüksekova’nın girişinin İpekyolu olduğunu belirterek, belediye tarafından yapılan çalışmaların ilçeye güzel bir görünüm kazandırdığını söyledi. Ancak yapılan çalışmaların korunması gerektiğine dikkat çeken Taşçı, bazı vatandaşların hâlâ çevreye çöp atmasının üzücü olduğunu ifade etti.

“Özellikle Yüksekova İpekyolu üzerinde, belediye tarafından yapılan sulama ve çimlendirme çalışmalarıyla çok güzel bir görünüm oluşturuldu. Ancak orta refüjlere çöp atılması gerçekten çok kötü bir durum. Böyle bir zamanda bile insanlar etrafa çöp atıyorsa artık söylenecek laf bulamıyoruz” diyen Taşçı, vatandaşların daha duyarlı davranmasını istedi.

whatsapp-image-2026-08-28-at-09-48-10-1.jpeg

"İlçemizin dışarıdan nasıl göründüğü de bizim için önemli”

İpekyolu’nun Yüksekova’nın en önemli giriş güzergâhlarından biri olduğuna dikkat çeken Taşçı, bu yolu yalnızca ilçe sakinlerinin değil, farklı kentlerden gelen vatandaşların ve turistlerin de kullandığını belirtti. Taşçı, “Yüksekova’nın girişi İpekyolu’dur. Belediye tarafından burada çok güzel bir çimlendirme çalışması yapıldı. Bu yoldan sadece Yüksekovalılar değil, birçok insan ve turist gelip geçiyor. İlçemizin dışarıdan nasıl göründüğü de bizim için önemli” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2026-08-28-at-09-48-08.jpeg

Çevre temizliğinin yalnızca belediyelerin görevi olmadığını vurgulayan Taşçı, vatandaşların da yapılan çalışmalara sahip çıkması gerektiğini söyledi. Taşçı, çöplerin çöp kutularına atılması ve özellikle yeşillendirilen alanların korunması gerektiğini belirterek, “Yolların ve çevrenin temizliği aynı zamanda o bölgedeki insanların duyarlılığını ve yaşam kültürünü gösterir. Bu konuda herkesin daha duyarlı davranmasını istiyoruz” dedi.

whatsapp-image-2026-08-28-at-09-48-09.jpeg

Yüksekova’nın daha temiz, yeşil ve güzel bir görünüme kavuşması için belediye tarafından yapılan çalışmaların vatandaşlar tarafından da korunması gerektiğini belirten Taşçı, özellikle ilçenin giriş ve çıkışlarında çevre temizliğine daha fazla dikkat edilmesi çağrısında bulundu.

whatsapp-image-2026-08-28-at-09-48-11.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.