Yüksekova’da polen yayan ağaçların kesimine başlandı

Yüksekova’da polen yayan ağaçların kesimine başlandı

Yüksekova'da, polen yaymaları nedeniyle şikayetlere yol açan kavak ağaçlarının kesimi başladı.

Belediye, özellikle Mayıs ve Haziran aylarında insan sağlığı için zararlı olduğu belirtilen polen ve pamukçuklarının neden olduğu şikayetleri dikkate alarak bu ağaçların kesilmesine karar verdi.

Yüksekova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Yeni Mahalle'den itibaren polenli ağaçların kesimi için çalışmalara başladı.

polen2.jpg

Park ve Bahçeler Müdürü Osman Yağan, yaptığı açıklamada, "İlçedeki kavak ağaçları, ilkbaharda çiçek açtıkları dönemde yaklaşık 10-12 gün boyunca çevreye kavak poleni salgılayarak insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Bu durum, özellikle astım, amfizem gibi rahatsızlıkları olan vatandaşlarımızı rahatsız ediyor. Bu ağaçlar sadece kirlilik yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda gölgelik olarak da yetersiz kalıyor. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstererek belediye çalışanlarına yardımcı olmalarını rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.