Yüksekova’da plaka basımında yeni kontrol sistemi uygulaması

Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası’na gönderilen plaka kontrol istasyonu, basılan plakaların standartlara uygunluğunu denetleyecek. Yeni sistemle plakalar, merkezi onayın ardından vatandaşlara teslim edilecek.

Yüksekova’da plaka basımında yeni kontrol sistemi uygulaması

Türkiye genelinde plaka basım yetkisi bulunan şoförler ve otomobilciler odalarına gönderilen plaka kontrol istasyonları, plaka basım sürecinde yeni bir denetim aşamasını beraberinde getirdi. Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası’na da ulaştırılan cihaz, basımı gerçekleştirilen plakaların hatalı olup olmadığının kontrol edilmesi ve standartlara uygunluğunun doğrulanması amacıyla kullanılacak.

whatsapp-image-2026-11-01-at-17-04-52.jpeg

Yeni uygulama kapsamında, araç plakaları basıldıktan sonra kontrol istasyonunda incelemeye alınacak. Basılan plakaların gerekli standartları taşıyıp taşımadığı ve herhangi bir baskı hatası bulunup bulunmadığı kontrol edilecek. Ardından plakalar, merkez tarafından onaylandıktan sonra araç sahiplerine teslim edilecek.

whatsapp-image-2026-11-01-at-17-04-52-2.jpeg

Uygulamayla birlikte plaka basımında yaşanabilecek hataların önüne geçilmesi, standart dışı üretimin engellenmesi ve vatandaşlara daha güvenilir plakaların ulaştırılması hedefleniyor.

Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selami Durna, yeni sistemin plaka basım sürecinde önemli bir kontrol mekanizması oluşturacağını belirterek, uygulamanın vatandaşların güvenliği açısından da önem taşıdığını ifade etti.

whatsapp-image-2026-11-01-at-17-04-52-1.jpeg

Durna, “Plaka kontrol istasyonları Türkiye genelinde plaka basım yetkisi bulunan şoförler odalarına gönderildi. Odamıza da ulaştırılan bu cihaz sayesinde bastığımız plakaları teslim etmeden önce kontrol ediyoruz. Böylece plakanın hatalı basılıp basılmadığı ve belirlenen standartlara uygun olup olmadığı denetleniyor. Kontrolün ardından plakalar merkezden onay alıyor ve bu onay sonrasında vatandaşa teslim ediliyor” dedi.

Yeni sistemin plaka basımında hata payını azaltacağını kaydeden Durna, amaçlarının vatandaşlara doğru, standartlara uygun ve güvenilir plakalar teslim etmek olduğunu belirtti.

whatsapp-image-2026-11-01-at-17-04-51.jpeg

whatsapp-image-2026-11-01-at-17-04-52-3.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.