Yüksekova'da patlama - 12-06-2009

Yüksekova'da patlama - 12-06-2009

Yüksekova Yeni Mahalle'de 21:40 civarında yol kenarına yerleştirilen düzenek askeri araçların geçişi esnasında patlatıldı.

Yüksekova şehir merkezinde 21:40 civarında patlama ve 2 dakika süresince yoğun silah sesleri duyuldu. Şehir merkezinde kısa süreli panik yaşandı.

Alınan bilgilere göre; Yüksekova-Dağlıca yolu Yeni Mahalle mevkiinde askeri araçların geçişi sırasında yol kenarına yerleştirilen patlayıcı, büyük bir gürültüyle patladı. Patlama sonucu yoldan geçen askeri araç ve yol kenarındaki birçok evin camlarının kırıldığı ve patlamadan sonra güvenlik güçleri tarafından uyarı ateşi açıldığı belirtildi.

7 ASKER HAFİF YARALI

Konu ile ilgili Yüksekova Haber muhabirine bilgi veren Hakkari Valisi Muammer Türker; "Patlamada 7 asker cam kırıklarından kaynaklı hafif yaralandı, olayla ilgili inceleme devam ediyor" dedi. Vali Türker; patlayıcının türünün olay yeri incelemesinden sonra belli olacağını belirtti.

Ayrıca patlama sonrası güvenlik güçleri ile mahalle sakinleri arasında gerginlik yaşandığı iddia ediliyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.