Yüksekova'da özel öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi

Yüksekova'da özel öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi

Yüksekova’da özel eğitim gerektiren öğrenciler mezun oldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Yüksekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, özel eğitim gerektiren öğrenciler için anlamlı bir mezuniyet törenine ev sahipliği yaptı. Özel eğitim sınıflarındaki öğrenciler, dört yıllık eğitimlerini tamamlayarak mezun oldular.

whatsapp-image-2024-06-10-at-19-46-24.jpeg

Mezuniyet töreni, okulun bahçesinde gerçekleşti. Törende, okul müdürü Sadullah Macat, özel eğitim öğretmeni Mesut Sevin ve diğer öğretmenler, öğrencilerin bu özel gününde yanlarında oldu.

whatsapp-image-2024-06-10-at-19-46-22.jpeg

Öğretmen Mesut Sevin, özel eğitim öğrencilerinin bağımsız yaşam becerilerini ve sağlıklı iletişim yeteneklerini kazanmak amacıyla belirli aralıklarla mesleki ve teknik eğitim aldıklarını söyledi .

whatsapp-image-2024-06-10-at-19-46-08.jpeg

Sevin, "Özel eğitim öğrencileri, hem sosyal hayatta hem de iş hayatında belirli bir eğitim alarak toplum içerisinde bağımsız ya da yarı bağımsız bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeyi amaçlamaktadırlar. Dört yılın sonunda, mezuniyet sevincini öğretmenleri, arkadaşları ve aileleriyle birlikte doyasıya yaşadılar" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.