Yüksekova'da Özel Bilim Anadolu Lisesi açıldı

Yüksekova'da Özel Bilim Anadolu Lisesi açıldı

Yüksekova'da Özel Bilim Anadolu Lisesi düzenlenen tören ile açıldı.

Ömer Oğuz'un haberi

İlçenin Şemdinli Yolu üzerinde bulunan Kutlar Petrol'un karşısında Özel Bilim Anadolu Lisesi adlı yeni bir okul açıldı.

Açılışa; Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Şoförler Odası Başkanı Yavuz Özcan, Yüksekova Milli Eğitim Şube Müdürü Cumali Kaya, kurum amirleri, iş adamları, esnaflar, öğretmenler, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış kurdelesini kesen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, yeni okulun tüm Yüksekova'ya hayırlı olmasını diledi.

Yüksekova'da eğitim kurumlarının artmasının önemli olduğunu vurgulayan Çoğaç, "Bir toplumun ilerlemesi ve kalkınması, eğitim alanındaki başarısına bağlıdır. Toplum yaşamı hızla değişmekte, bilim ve teknoloji sürekli gelişmektedir. Bu nedenle insanların eğitimi daha da önem kazanmaktadır. Okul bizim iyi bir yurttaş olmamızın yanı sıra bize gerekli olan bilgi, beceri iyi alışkanlık ve davranışları sağlar. Ötesinde iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, yararlıyı zararlıdan ayırt edebilme bilinci kazandırır. İnsan için en etkili öğrenme yolu okumaktır. Okuyarak yetişmiş bir toplum başarılı ve güçlü olacaktır. Bu bağlamda Özel Bilim Anadolu Lisesi ilçemize eğitim anlamında büyük katkı sunacağı kanaatindeyim." dedi.

30 öğretmen ve personel ile hizmet  verecek olan okulun kurucularından Galip Çobanoğlu ise açılışa katılan tüm konuklara teşekkür etti.

Yüksekova'da eğitim sektöründe 14 yıllık bir tecrübeye sahip olduğunu söyleyen Çobanoğlu, "1999'den beridir bir eğitim camiasında bulunduğumuz için kendimizle ve kadromuzla da gurur duyuyoruz. Yüksekova halkına böyle bir hizmet ettiğimiz için çok mutlu ve gururluyuz. 14 yıllık eğitim sektöründe dershane ile başladık, daha sonra temel lise ve şimdi de anadolu lisesi açtık. Bu alanda daha ileri gitmek için tüm çabamızla çalışacağız. Yapacağımız işlerin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Okulun diğer kurucusu Servet Düz de, "Yaklaşık 20 yıllık bir eğitim hayatından bahsediyoruz. Modern standartların üstünde bir eğitim kurumu kazandırdık ilçemize. Tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Daha iyi bir eğitim sunmak için tüm çabamızı göstereceğiz. Bölgenin en iyi kadrosu ile bu işi yapmaya çalışıyoruz. Velilerin beklentilerini biliyoruz, öğrencilerin daha iyi olması için hangi koşulların lazım olduğunu biliyoruz. Kadro ve ekibimizle halkımıza hizmet etmeye hazırız. Yüksekova halkına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Açılış, verilen kokteyl ile son bulurken tüm katılımcılar, öğretmenlerle beraber okul binasını gezdi.

e11-002.jpg

e1-081.jpg

e2-075.jpg

e3-049.jpg

e6-013.jpg

e5-021.jpg

e4-037.jpg

e7-006.jpg

e8-001.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.