Yüksekova’da tekstil atölyeleri artıyor: Ortaş tekstilin açılışı yapıldı

Yüksekova’da tekstil atölyeleri artıyor: Ortaş tekstilin açılışı yapıldı

İşsizliğin gün geçtikçe arttığı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 70 kişinin istihdam edileceği yeni bir tekstil atölyesi hizmete açıldı.

İlçenin Göngör Mahallesinde bulunan Jiyan Mobilyanın 4. katında Ortaş tekstil 'isimli iş yerinin açılış törenine; Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Hakkari Eski Millet Vekili Esat Canan, İşleyen tekstil fabrikası sahibi iş insanı Soner İşleyen, iş insanı H. Habip Öner, Rojhat Zeydan, ve çok sayıda davetli katıldı.

Ortaş tekstil gezen Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, ilçenin her geçen gün her dalda açılan yeni iş yerleri ile büyüdüğüne dikkat çekerek, iş yeri sahiplerine hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Açılışın ardından kısa bir açıklama yapan İslam Ortaş, ise,Çalışmak için 18 yıl önce İstanbul'a giden ve burada tekstil atölyelerinde çalışarak tecrübe kazanıp usta olduktan sonra kendi atölyesini  kuran Burada imalat yapacağız, yaptığımız imalatı İstanbul’a göndererek oradan da İngiltere ve Almanya’ya göndereceğini belirten Ortaş “ Burada kurduğumuz işyeri 2 yıldır hayalini kurduğum yer yerdi. Bugün hayalimi gerçekleştirdim. Yüksekova’nın böylesi bir işletmenin ihtiyacı vardı. Yüksekova’da ciddi bir işsizlik oranı var. Burada işyeri kurduğum için çok mutluyum. Çünkü yanımda birçok insan iş sahibi olacak buda oldukça beni mutlu ediyor. İnşallah birkaç tekstil fabrikası burada açılırsa işsizlik oranı daha da düşecektir.

Daha önce İstanbul’da bu işe başladığını belirten Ortaş, “12 yaşımdan beri bu işte çalışıyorum. Bu işte usta olarak 2012 yılında İstanbul’da işletme açtım. Şimdiye kadar İstanbul’da devam ettim. 2 yıldır Yüksekova’da işyeri açmayı planlıyordum kısmet bugüne geldi. Şimdi hayalini kurduğum işyerimi Yüksekova’da açtım. İşyerimizde ilk etapta 70 kişi çalışacak. İlerleyen zamanda çalışacakların sayısını daha attıracağız.” dedi

Açılış töreni verilen kokteylle sona erdi.

a1.jpg

a2.jpg

a3.jpg

a4.jpg

o1.jpg

o2.jpg

 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum