Yüksekova’da orta refüjlere atılan çöpler tepki topluyor

Yüksekova’da orta refüjlere atılan çöpler tepki topluyor

Yüksekova’da taksiciler ve esnaf, Cengiz Topel Caddesi başta olmak üzere orta refüjlere atılan çöplerden rahatsızlık duyduklarını belirterek vatandaşlara duyarlılık çağrısı yaptı.

Yüksekova’da çevre kirliliği sorunu gündeme gelmeye devam ediyor. İlçede özellikle orta refüjlere bırakılan çöpler hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem de esnaf ile vatandaşları rahatsız ediyor. Taksici Sadullah Turgay ve esnaf Fatih Çetinkaya, bu konuda vatandaşlara çağrıda bulundu.

whatsapp-image-2025-08-31-at-08-32-49.jpeg

Yaklaşık 20 yıldır taksicilik yaptığını söyleyen Sadullah Turgay, orta refüjlere atılan çöplerin kendilerini rahatsız ettiğini belirtti. Turgay, “Yüksekova Belediyesi tarafından iki yıldır orta refüjler çok güzel yapıldı, çiçeklendirildi, güller bırakıldı. Ama maalesef vatandaşlarımız çöplerini bu güzelliklerin ortasına bırakıyor. Başka yerlere gittiğimizde insanların şehirlerini ne kadar güzel koruduklarını görüyoruz ama bizim şehirlerimiz halen kirli. Bu da bizden kaynaklanıyor. Ne kadar şehrimize sahip çıkarsak, şehir de bize o kadar sahip çıkar” dedi.

whatsapp-image-2025-08-31-at-08-33-13.jpeg

Esnaflardan Fatih Çetinkaya ise vatandaşların çevre bilincinden uzak olduğunu ifade ederek, “İnsanlar duyarsız olduğu için istemsizce her yere çöp atıyorlar. Yüksekova’nın kalbi olan Cengiz Topel Caddesi, bu şehrin aynasıdır. Sabah, öğlen, akşam fark etmiyor, orta refüjlere çöpler gelişigüzel bırakılıyor. Belediye her saat başı temizlik yapıyor ama sanki hiç temizlenmemiş gibi oluyor. Buradan herkese sesleniyoruz, lütfen çöplerinizi belediyenin belirlediği saatlerde çıkarın. Gelişigüzel bırakmayın. Bu şehir hepimizin” diye konuştu.

whatsapp-image-2025-08-31-at-08-33-34.jpeg

 Yüksekova Haber
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.