Yüksekova'da "Öncelik Yaya" etkinliği

Yüksekova'da "Öncelik Yaya" etkinliği

Yüksekova'da, "Yaya öncelikli trafik" kampanyası kapsamında bir etkinlik gerçekleştirildi.

Ömer Oğuz'un haberi

Yüksekova'da yaya geçitlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi, sürücüler tarafından fark edilmesi ve buralarda vatandaşların geçiş üstünlüğünün vurgulanması amacıyla bir etkinlik gerçekleştirildi.

İpek Yolu Caddesi üzerinde bulunan Dağlıca kavşağında gerçekleştirilen etkinliğe; Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ramazan Kendüzler, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amirleri, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Ramazan Kendüzler, “Bu yıl, İçişleri Bakanlığımız tarafından trafikte yayalara öncelik yılı olarak ilan edildi. Bu kapsamda biz de Yüksekova’da yaya geçitlerinde öğrencilerimiz, engellilerimiz, yaşlılarımız ve trafik görevlilerimiz emniyet ve jandarma birimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve mahalle muhtarlarımızla birlikte trafikte yayalarımıza öncelik farkındalığı yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenlendik. Geçmişte istatistiklere baktığımızda yaya yaralamalar ve kazalarımız var. Çok şükür ölümlü bir kazamız yok. Burada öncelikle yayalara yön verdiği çıkıyor. Bundan dolayı Yüksekovalı sürücülerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ardından konuşan Yüksekova Emniyet Müdürü Haluk Baş ise “Ülkemizde yaya kazalarının yılda 1700 civarında olduğu bilinmektedir. Bu ölümlerin önlenebilmesi amacıyla ülkemiz genelinde 2019 yılı yaya öncelikli trafik yılı olarak adlandırılmış bulunmaktadır. Bu kapsamda ülkemiz genelinde valiliklerimiz ve kaymakamlıklarımız bünyesinde bir takım etkinlikler planlamış bulunmaktadır. Bizde bu kapsamda etkinlik yapmış bulunmaktayız.” diye konuştu.

Etkinlikten sonra polis personelleri, araç sürücülerine broşür ve kırmızı düdük dağıttı.

y1-324.jpg

y2-259.jpg

y3-165.jpg

y4-097.jpg

y5-056.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum