Yüksekova'da öğrenciler, tarım sınıfında eğitim görüyor

Yüksekova'da öğrenciler, okullarında açılan 2 tarım sınıfında teorik ve uygulamalı eğitim alıyor.

Yüksekova ilçesinde Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okullarında açılan 2 tarım sınıfında teorik ve uygulamalı eğitim alıyor.

Okul müdürü Enver Yaşar, yaptığı açıklamada, okullarında açılan tarım sınıfının Hakkari'de tek olduğunu söyledi.

Bu sınıfı daha önceki yıllarda açmak istediklerini ifade eden Yaşar, şöyle konuştu:

"Yüksekova Ovası bir tarım alanı olacaktır. Öğrencilerimizin yüzde 65'i taşıma yöntemiyle okula gelmekte. Tarım alanını seçmemizdeki önemli etkenlerden biri de bu. Biz Yüksekova Ovası ile bütün köylerimizde daha sağlıklı bir tarım gerçekleştireceğiz. Önemli projelerimiz var. Yerli tohuma ulaşmak istiyoruz. Amacımız kısa ve orta vadede Hakkari ve ilçelerinin tüm köylerini gezip tohuma ulaşacağız ve tohumu muhafaza edeceğiz."

Yaşar, "Şu anda 40'tan fazla öğrencimiz var. Gelecek eğitim ve öğretim yılında tarıma yönlendireceğimiz öğrenci sayımız artacaktır. Biz Avrupa Birliği Erasmus kapsamında da ciddi bir çalışma yaptık. Çalışmamızın adı sürdürülebilir tarım. Bu projemiz zaten kabul olduktan sonra öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Avrupa'nın değişik ülkelerinde tarım alanında eğitimler alacak." dedi.

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen ise “Hakkari bölgesinin ilk ve tek olan tek tarım bölümü olan bir lisedeyiz. Burada tarım alanında öğrencilerimizin çekirdekten yetişiyor olması Bizim Yüksekova ovasının geleceğini ve çehresini  değiştireceğinin bir göstergesi oldu. Burada öğrencilerimiz ilk adımdan yarının tarımına yön verecek kadar işin teorisini öğrenecek seviyeye gelmesi çok önemli.Özellikle Yüksekova gibi ilçede bunun yapılması çok kıymetlidir. Bu anlamda sınıfta  neler öğrendiklerini hangi aşamaları kaydettiklerini görmek için buraya geldik.İnşallah ilkbahardan itibaren tarım atölyeleri de kurulacak burada. Biz de Ziraat Odası olarak elimizden ne geliyorsa öğrencilerimize katkı sunacağız” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-02-29-at-16-27-25.jpeg

whatsapp-image-2024-02-29-at-16-27-35.jpeg

whatsapp-image-2024-02-29-at-16-27-50.jpeg

whatsapp-image-2024-02-29-at-16-28-06.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum